25 спектакъла ще бъдат представени на тазгодишното 31-во издание на

...
25 спектакъла ще бъдат представени на тазгодишното 31-во издание на
Коментари Харесай

Започва театралният фестивала „Варненско лято“

25 спектакъла ще бъдат показани на тазгодишното 31-во издание на театралния фестивал „ Варненско лято “. Официалното разкриване ще бъде довечера от 19.00 часа на Основна сцена в Драматичния спектакъл с „ Представление и половина “ на Театър „ Българска войска “.

Това оповестиха уредниците часове преди старта на огромното културно събитие, съобщи кореспондент на Moreto.net.

Проф. Николай Йорданов е шеф на фестивала, Цветана Манева е ръководител на настоятелството, а Асен Терзиев е основен координатор.

От 21.30 на площад „ Независимост “ ще последва зрелищното показване на чешки актьори с „ Пънк шоу пропан “, което ще сервира акробатични осъществявания и огнени резултати.

Тази година е проведена в четири модула. Това са главната стратегия с българска и с интернационална селекция, обновената шоу кейс стратегия и паралелната стратегия.

Очакват се доста интернационалните посетители поради идните интернационална конференция и уъркшоп с театрални критици, съобщи координаторът на фестивала Асен Терзиев.

Изцяло онлайн ще може да се види стратегия от 5 представления в границите на 3 дни изцяло гратис.

Варненският спектакъл ще се показа с „ Юн Габриел Боркман “ от Хенрих Ибсен на 6 юни от 19.00 часа на Основна сцена и с „ Ботушът “ от Лило Петров в „ The center ” на 3 юни от 17.00 и от 20.30 часа.

Освен сцената на Драматичния спектакъл представленията и деянията от паралелната стратегия ще посрещнат ФКЦ, Куклен спектакъл, площад „ Независимост “, Археологическият музей, Художествената изложба .

Сред постановките, на които ще се наслаждения публиката в тазгодишното издание, са: „ Укротяване на опърничавата “ на Драматичен спектакъл – Пловдив, „ Дебело прасе “ на Младежки спектакъл „ Николай Бинев “, „ Това не го споделя! “ на База Х, „ Дишай “ на Театрална работилница „ Сфомато “, „ Орфей “ на Народен спектакъл „ Иван Вазов “, „ Чест “ на Театър 199, „ Коприна “ на Драматичен спектакъл – Пловдив и други.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР