25 мигранти загинаха, а още 15 са в неизвестност, след

...
25 мигранти загинаха, а още 15 са в неизвестност, след
Коментари Харесай

25 загинаха, а още 15 са в неизвестност при потъване на лодка с мигранти край Тунис

25 мигранти починаха, а още 15 са в неопределеност, откакто лодка, която ги транспортира към Европа, потъна в Средиземно море. Инцидентът се е случил край крайбрежията на Тунис, оповестиха управляващите в страната, представени от Асошиейтед прес.

Лодката се е обърнала край крайбрежията на град Сфакс, който се намира в източната част на страната. От локалната полиция оповестиха, че са извадили 15 тела под лодката. Ден по-рано бреговата защита е разкрила 10 други тела и е избавила 72 мигранти от потъналия кораб. Според разкази на оживели в неопределеност остават сред 15 и 20 души, които също са били транспортирани.

Според информацията на Асошиейтед прес съвсем всички мигранти идват от страни, които се намират на юг от пустинята Сахара.

Новината идва на фона на зачестили опити на мигранти да стигнат по море от Тунис в Италия. Потокът от страната стана още по-голям, откакто през февруари президентът Каис Сайед изиска да се подхващат по-сериозни ограничения против мигранти от Субсахарска Африка. Това докара до съществено напрежение, настроения и чести набези против тъмнокожите в Тунис.

Европейските страни разчитат на страните от Северна Африка да удържат миграционни напън, а някои от тях, измежду които Италия , даже дадоха обещание голям брой вложения и подпомагане за разпределяне на помощ от Международния валутен фонд .

Някои страни, измежду които и Англия , предложиха закони, които доста да лимитират опциите за мигранти да остават на територията им.

Според Международната организация по миграция централната част на Средиземно море е най-опасният миграционен маршрут в света.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР