25-годишният Симеон Алексиев извади кръста от ледените води на Дунав

...
25-годишният Симеон Алексиев извади кръста от ледените води на Дунав
Коментари Харесай

Студент спаси кръста в Лом, дарява наградата си на читалището /снимки/

25-годишният Симеон Алексиев извади кръста от ледените води на Дунав пред стотици ломчани, пристигнали по традиция на брега на реката на Богоявление. „ Здраве, шанс и триумф на всички мои съграждани! “, пожела спечелилият. Алексиев разгласи, че подарява паричната си премия от 100 лева на НЧ „ Постоянство 1856 “. Симеон следва задочно и работи във компания „ Хъс “. Мъжът скача за първи път за кръста в конкуренция с още девет смелчаци.
„ Богоявление е празник, който в Лом е на особена респект. Празнуваме кръщението на Спасителя, за всички нас това е духовно събуждане и излекуване. Нека бъдем здрави и щастливи, дано да има благополучие за всички ломчани, за всички българи! Изпратихме предходната година с признателност, посрещаме новата с очаквания за по-добри дни. На всички именици, през днешния ден на Йордановден и утрешните на Ивановден, доста здраве и триумфи и да носят с горделивост и достолепие името си!”, пожела кметът Пенка Пенкова, която награди и участниците в конкуренцията за кръста.
Тържествен богоявленски водоствет за здраве и благоденствие на ломчани отслужи отец Нестор от катедралния храм „ Успение Богородично “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР