25-годишната журналистка и блогърка Земфира Сулейманова е загинала при взрив

...
25-годишната журналистка и блогърка Земфира Сулейманова е загинала при взрив
Коментари Харесай

25-годишна руска журналистка загина при взрив на мина край Донецк

25-годишната журналистка и блогърка Земфира Сулейманова е починала при гърмеж на противопехотна минна в Донецк. Информацията беше публикувана от така наречен Съвместен център за надзор и съгласуваност на режима на преустановяване на огъня в самообявилата се Донецка национална република.
Прочетете още
Сулейманова е пътувала в рейс, който се е насочвал към зоната на бойните дейности в Източна Украйна. Получила е тежки контузии, в резултат на които е починала.

Според съветски медии - Сулейманова е работила и като служителка на пропагандния канал RT. Ръководството на малкия екран обаче отхвърля тя да е имала професионални връзки с тях.

Родената през 1997 година жена е активистка на партията " Другата Русия ", основана от Едуард Лимонов. Организацията е известна с крайния си съветски шовинизъм и е правоприемник на някогашната Национал-болшевишка партия, съоснована още при започване на 90-те от един от идеолозите на Владимир Путин - Александър Дугин.

" Другата Русия " освен поддържа съветската инвазия в Украйна, а провежда и " доброволчески " отряди в Донбас от 2014 година насам.

Земфира Сулейманова става известна, като разгласява известни клипове в TikTok, с които популяризира концепциите на партията.

Тя е пристигнала в Донецк като доброволец и " боен сътрудник " на 6 август. Според съпартийците ѝ Сулейманова се е занимавала с филантропична помощ, като е разнасяла храна и медикаменти.

В известие на " Другата Русия " се споделя, че младата жена е придружавала " бойци от националната милиция на Донецката национална република на следващи фотоси ", когато групата им е попаднала на украинска мина край Донецк.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР