24 вече са жертвите на влаковата катастрофа в Турция, а

...
24 вече са жертвите на влаковата катастрофа в Турция, а
Коментари Харесай

Няма пострадали български граждани при влаковата катастрофа в Турция

24 към този момент са жертвите на влаковата злополука в Турция, а ранените са близо 340. По данни на локалните медии рано тази заран избавителната акция е завършила. Всички нуждаещи се са получили здравна помощ.

Пред Българска национална телевизия генералният консул на България в Одрин Васил Вълчев съобщи, че няма потърпевши български жители, само че посочи, че се ревизира дали измежду потърпевшите няма хора с двойно поданство.

 Предстои излезлите от релсите пет вагона да бъдат вдигнати Предстои излезлите от релсите пет вагона да бъдат вдигнати © Българска телеграфна агенция
Предстои излезлите от релсите пет вагона да бъдат вдигнати. Свличане на почвата е най-вероятната причина за жп злополуката край турския град Чорлу, считат от турското транспортно министерство. Междувременно беше наложена възбрана на медиите да излъчват информации за злополуката.

Пътническият трен, движещ се от Капъкуле за Истанбул, дерайлира в региона на Чорлу.

Според консула ни в Одрин към този момент е открита самоличността на всички потърпевши. Министър-председателят Бойко Борисов е изпратил съболезнователна депеша до президента на Турция Реджеп Ердоган във връзка влаковата злополука.
Васил Вълчев - общоприет консул на България в Одрин: Към момента удостоверяваме безусловно, че няма потърпевши български жители. И също опитваме се да изясним дали някой от ранените дали не са и двойни жители, защото част от хората тук са двойни жители - и турски и български. Към момента също не разполагаме с сходна информация. Но продължаваме това да го прецизираме, тъй като хората са открити първо по турските си документи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР