24-годишният Румен Александров, който уби бившия мъж на жена си

...
24-годишният Румен Александров, който уби бившия мъж на жена си
Коментари Харесай

Убиецът от Столипиново ще посрещне Новата година на свобода

24-годишният Румен Александров, който умъртви някогашния мъж на жена си Митко Ангелов в навечерието на Коледа в Столипиново, ще прекара новогодишните празници на независимост. Апелативният съд в Пловдив удостовери паричната гаранция от 5000 лева, която дефинираха окръжните магистрати на 23 декември по отношение на килъра. 

Убийството беше осъществено на 21 декември по обяд на ул. " Батак " в Столипиново . Тогава 26-годишният Митко и Румен се сдърпали на улицата поради дамата на Румен, която преди този момент живеела на фамилни начала с Митко. Кавгата прераснала в сборичкване, а в разгара на багра Митко извадил 10-сантиметрово ножче и почнал да мушка с него Румен. Нанесъл му прободни рани в гърдите, лявата ръка, коляното, закачил даже лявото му ухо. 

По-младият мъж съумял да се откопчи и отишъл до колата си, откъдето взел 30-сантиметров нож . После подгонил с ножа Митко по улицата. Беглецът обаче се спънал в една сергия и паднал на земята, а Румен го блъснал с ножа откъм гърба във врата. От раната Митко умрял на място. 

Днес в правосъдната зала Румен пристигна превързан и заобиколен от околните си. Той отхвърли да бъде сниман в залата, само че юристът му - Красимир Елдъров, помоли да му разрешат да седне, защото към момента чувствал уязвимост поради пострадванията си. -->
 DarikNews,bg
Пред съда прокурорът от Апелативна прокуратура Иван Перпелов показа протоколи от разпитите на петима очевидци, в поддръжка на митинга на прокуратурата против постановената парична гаранция от Окръжния съд.

Перпелов съобщи на съда и протокол от предходно нарушение на Румен през август. Т огава той нападнал на улицата в Столипиново различен мъж и пристигналите на място служители на реда му съставили сигнален протокол. 

Според обвинителя, има действителна заплаха Александров да се укрие, защото след смъртоносния удар по отношение на Митко Ангелов, избягал от мястото на престъплението. Перпелов се опита да обори тезата на отбраната за дейности при самоотбрана, като посочи, че убитият бил в безпомощно положение, преди смъртоносния удар. 

Според юрист Елдъров, обаче не съществува заплаха Румен да се укрие. Той показа и разпореждане на наблюдаващия делото прокурор за ограничаване Александров да напуща страната. 

Защитникът уточни, че с показанията на очевидците прокуратурата се пробва да запълни основни празноти по досъдебното произвеждане и се пробва да изнамери неприятни характеристични данни за клиента му.

Топ юристът настоя, че убийството е осъществено при самоотбрана и посочи, че на Румен сананесени най-малко две междинни телесни повреди - намушкването в гърдите и в лявата ръка, както и порезните рани по коляното и лицето. " Вчера са свалили конците от раната в гръдната празнина, има рани по ръката и коляното. Колко време да чака, да го убие ли? ", запита в залата юристът. 
 DarikNews,bg
Той уточни, че сега клиентът му има потребност от ежедневна здравна помощ за промяна на превръзките и изиска да бъде оставенпод парична гаранция. В последната си дума Румен също изиска да остане  на независимост. 

В последна сметка съдът удостовери определението на окръжните магистрати. Определението е дефинитивно и не предстои на обжалване. 

В залата през днешния ден обаче, присъстваше братът на убития Митко. Той описа, че си пристигнал от Германия след гибелта на брат си и беше безапелационен, че ще направи всичко допустимо истината за убийството да излезе нескрито. 
 DarikNews,bg
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР