24-годишният Евгени Ив. от шуменското село Имренчево е предаден на

...
24-годишният Евгени Ив. от шуменското село Имренчево е предаден на
Коментари Харесай

До 15 г. затвор за удара срещу баба Калина, но дали?

24-годишният Евгени Ив. от шуменското село Имренчево е предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Шумен за обир на стара жена, осъществен със мощ и заплашване, в съучастничество и представляващ рисков рецидив - закононарушение по член 199, алинея 1, т. 4, по отношение на член 198, алинея 1, по отношение на член 20, алинея 2 и член 29, алинея 1, писмен знак " б " от Наказателния кодекс.

Само три месеца след закононарушението, осъществено на 17 против 18 юли 2017 година, подсъдимият Евгени е предаден на съд. Съучастникът му Кънчо Кънчев към този момент е наказан на 3 години отнемане от независимост дейно, откакто подписа съглашение с прокуратурата, което съдът утвърди.
Двамата се срещнали в село Имренчево, където пили. След това отишли до прилежащо село, където траяли да пият. Вечерта се разделили и Кънчо Кънчев се прибрал да спи в къщата на дядо си. Около 22 часа съучастникът му Евгени Ив. го събудил с предлагането да създадат " удар ". Обяснил му, че 91-годишната съседка баба Калина, вдовица отпреди 50 години, имала 1000 лв., които могат да ограбят.

Евгени счупил стъклото на предверието на къщата, влезнал вътре и отключил с ключа, който бил отвътре на вратата. Двамата влезнали в стаята, където спяла старата жена, събудена от счупването на стъклата. Евгени почнал да желае парите й, тършувал из стаята да разбере къде ги крие, до момента в който Кънчо му светел с мобилния си телефон.

В едно чекмедже Евгени разкрил портмонето на бабата, в което имало 2 банкноти по 20 лв.. Разкъсал възглавница, в която намерил найлонов плик с три банкноти по 50 лв., и траял да желае баба Калина да му каже къде крие останалите си пари. За да я принуди, той я хванал за врата. Жертвата се изплашила и дръпнала ръцете му, с цел да не я удуши. Тогава Евгени я блъснал в главата. 

Възрастната жена познала по гласа Кънчо, който познавала от дете. Попитала го за името, само че той не го споделил. На потегляне двамата преровили и мазето на ограбената жена, само че не намерили нещо за взимане.

Подсъдимият Евгени Ив. е осъждан като пълновръстен за палеж, заличаване и разваляне, за безчинство, съпроводено със опозиция против орган на властта, за причиняване на телесна щета по хулигански подбуди, както и за проявена свирепост към гръбначни животни. 

Предстои делото против 24-годишния рисков рецидивист да бъде планувано за разглеждане в Шуменския областен съд. Ако бъде приет за отговорен, подсъдимият може да получи наказване от 5 до 15 години отнемане от независимост, като съдът може да постанови и конфискация до една втора от имуществото му.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР