24-годишният Антонио А. е предаден на съд с обвинителен акт

...
24-годишният Антонио А. е предаден на съд с обвинителен акт
Коментари Харесай

Съдят варненец за управление на автомобил под въздействието на коктейл от наркотици

24-годишният Антонио А. е предаден на съд с обвинителен акт на Районната прокуратура във Варна за осъществени от него три действия – ръководство на автомобил под въздействието на коктейл от опиати, в едногодишния период на наложеното му административно наказване за шофиране без удостоверение за правоуправление и с регистрационна табела на колата, направена от други два контролни знака.

На 11 юли предходната година Антонио управлявал автомобил, благосъстоятелност на различен човек. Колата била с истинска предна регистрационна табела, само че задната била направена от съединяването на две елементи от други табели. Това личало и с просто око. Въпреки че знаел това, както и че не има удостоверение на ръководство на МПС, за което бил осъден по административен ред, преди да подкара автомобила, 24-годишният обвиняем използвал марихуана, амфетамин и метамфетамин.

Около 11,45 часа полицейски екип работил в региона на село Долище по предотвратяването на битовата престъпност. Служителят на реда подал знак с палка, с цел да спре колата, ръководена от Антонио. Първоначално лидерът подал десен мигач, понижил скоростта, след което внезапно нараснал и се опитал да избяга от инспекцията. Предприето било гонене на нарушителя, при което 24-годишният недееспособен лидер навлязъл в отбивка без излаз.

Справка на полицейските чиновници посочила, че Антонио се търси за определяне на адрес, както и че е недееспособен и ръководи в едногодишния период на наложеното му наказване. Той не показал документи за колата, открито било също, че няма подписана и наложителна гражданска отговорност, както и че задната регистрационна табела е преправена. След теста за опиати дрегерът отчел позитивна проба за три типа опиати.

Към момента на осъществяване на трите закононарушения, Антонио се смята за неосъждан, защото е бил оправдан през 2012 година, а по друго наказателно дело е бил освободен от наказателна отговорност по член 78а от Наказателен кодекс.
Предстои делото против 24-годишния обвиняем да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР