24-годишният американец Дейвид Кац от Балтимор, който уби двама души

...
24-годишният американец Дейвид Кац от Балтимор, който уби двама души
Коментари Харесай

Убиецът от Флорида имал психически проблеми

24-годишният американец Дейвид Кац от Балтимор, който умъртви двама души и рани 10 на съревнование за видеоигри в град Джаксънвил, щата Флорида, преди да се самоубие, е попадал два пъти в лечебни заведения поради психическо заболяване, съобщи Асошиейтед прес.

От документите по развода на родителите на Кац излиза наяве, че като младеж той два пъти е влизал в психиатрични клиники и са му били предписани антипсихотични медикаменти и антидепресанти.

Родителите на младежа са имали дълбоки различия какви да са грижите за сина им. Бащата твърдял, че жена му преувеличила признаците на болестта като част от продължителната и яростна борба за родителските права. Като по-малък, Дейвид нерядко отказвал да върви на учебно заведение. Според майка му той страдал от мъчително пристрастяване към компютърните игри и тя даже криела джойстика му.

Кац разкрил пукотевица, откакто изгубил надпреварата " Медън Ен Еф Ел " (симулация на американски футбол).

На конференция през вчерашния ден шерифът на Джаксънвил Майк Уилямс сподели, че младежът целеустремено стрелял по другите играчи, а не по останалите гости в комерсиалния комплекс, където се състоял шампионатът. Според локални медии Кац умъртвил двама души, които били негови съперници в надпреварата, а по-късно и себе си.

Властите оповестиха самоличността на убитите - 22-годишния Илайджа Клейтън от Калифорния и 28-годишния Тейлър Робъртсън от Западна Вирджиния. Клейтън взел участие в шампионата, с цел да събере пари за лицей, а Робъртсън - с цел да поддържа младото си семейство.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР