24-часова стачка обявиха служителите на пристанището в Пирея, съобщава гръцкото

...
24-часова стачка обявиха служителите на пристанището в Пирея, съобщава гръцкото
Коментари Харесай

24-часова стачка на пристанището в Пирея заради смъртта на служител

24-часова стачка оповестиха чиновниците на пристанището в Пирея, оповестява гръцкото издание Нюз ин. Повод за митинга е гибелта на техен сътрудник при случай по-рано през тази седмица. Служителите в най-голямото пристанище на Гърция стачкуват против изискванията на труд.

След гибелта на 42-годишния служащ синдикатите показаха опасения, че облагите на пристанището са сложени над сигурността на чиновниците.

Развитието на пристанището беше разисквано на състояла се през вчерашния ден среща сред министрите на външните работи на Гърция и Китай Никос Дендиас и Ван И. Китайската компания Коско (Cosco) управлява 51 на 100 от пристанището, а по-рано този месец гръцкият парламент утвърди прехвърлянето на други 16 на 100.

" Предвиждаме нови капиталови планове в най-голямото пристанище в Средиземно море, едно от най-големите в света ", е подчертал Дендиас при срещата си с китайския си сътрудник. От своя страна Ван И е определил китайската инвестиция в Пирея като емблематичен план, който е пример за взаимно преференциалното съдействие и насочна точка за по-бърза връзка море-суша сред Китай и Европа. По думите му пристанището ще стане център за третия по величина търговски път сред Китай и Европа.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР