24 часаСоцелитът: Корнелия загуби за втори път спечелени избориКъде е

...
24 часаСоцелитът: Корнелия загуби за втори път спечелени избориКъде е
Коментари Харесай

Преглед на печата

24 часа

Соцелитът: Корнелия загуби за повторно извоювани избори

Къде е Сергей Станишев? И какъв брой гласа съумя да вземе? Това бяха двата въпроса, които най-често в неделя си задаваха един на различен социалистите.

При 57% преференции президентът на ПЕС най-вероятно е доближил компактно своята някогашна другарка и лидер на евролистата на Българска социалистическа партия Елена Йончева. В понеделник ще е ясно тъкмо какъв брой гласа е привлякъл някогашният ръководител на Българска социалистическа партия, който актуалната лидерка въобще не желаеше в листата.

57% % преференции обаче за доста от известните лица в партията значат публично делене на Българска социалистическа партия на две.

Труд

Нинова копа́ гроб на ГЕРБ и най-после сама падна в него

След като два месеца ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова говореше от заран до вечер за оставката на държавното управление и на премиера Бойко Борисов, след загубата на евроизборите от алените, сама се принуди да разгласи, че подава такава. На конференцията на " Позитано " 20 обаче соцлидерката не разгласи, че напуща поста. А ще ръководи Българска социалистическа партия, до момента в който Националният съвет на партията стартира процедура за правенето на разпоредбите за избор на нов ръководител. След като пленумът бъде подготвен с разпоредбите, тя ще освободи поста, само че ще взе участие в надпреварата за водач на Българска социалистическа партия.

Нинова привиква Националния съвет през днешния ден и разгласи, че ще внесе няколко оферти за разискване. Освен избор на нов ръководител, измежду тях ще бъде и връщане на Българска социалистическа партия в Народното събрание, съпроводено от внасяне на промени в закона за КПКОНПИ, за избор на нов европейски прокурор и пълномощията за избор на основен прокурор.

Монитор

Цацаров предлага редуциране на всяка трета прокуратура

Решението на прокурорската гилдия е от 22 май т.г. и действително значи, че ще бъде съкратена всяка трета районна прокуратура. В него се планува процесът за усъвършенстване на структурата на районните прокуратури да продължи със закриване на 29 районни прокуратури, като на тяхно място бъдат разкрити териториални отделения към 15 районни прокуратури със седалище в регионалните градове.

Идеята е, откакто бяха закрити 11 районни прокуратури от 1 януари 2019 година, процесът да продължи с окрупняването на държавните обвинявания в Малко Търново, Несебър, Поморие, Средец, Царево, Котел, Нова Загора, Велики Преслав, Нови пазар, Исперих, Кубрат, Омуртаг, Попово, Радомир, Елена, Кнежа, Левски, Никопол, Провадия, Девня, Бяла, Дулово, Тутракан, Първомай, Гълъбово, Раднево, Берковица, Лом и Елхово.

Стандарт

Заведения цакат зрелостници с 13 бона

Школски шефове спретнаха фейсбук опълчение против сякаш елитните столични заведения, които прибират скъпи куверти от зрелостниците. За първи път пост във фейсбук написа шефът на 119 СУ Диян Стаматов, който показа, че заведението, в което са били учениците и са заплатили 120 лв. за кетъринг, на процедура е икономисало 13 000 лв. от недоставени питиета - както алкохолни, по този начин и безалкохолни. Сервитьорите пък изнасяли храната, още преди зрелостниците да са я изконсумирали. " Пет часа бал година храни ", бе заглавието на поста на Стаматов. Той отхвърли да спомене името на заведението, тъй като по този начин щял да си сътвори спомагателни проблеми.

Сега

Токът ще нарастне с над 3% от юли

Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) предлага цената на тока за бита да се усили с 3.48% от 1 юли, съобщи БГНЕС.

Докладът на комисията е признат, откакто разгледаха постъпилите претенции на трите електроразпределителни компании - ЧЕЗ, ЕВН, Енерго Про. Tокът за клиентите на ЧЕЗ ще нарастне с 3,46%, за ЕВН - 3,59%, Енерго Про - 3,38%.

По-рано ръководителят на КЕВР разгласи, че повишаване ще има, само че то ще е единствено в границите на годишната инфлация - към 3%.

Капитал дейли

Накъде завива Брюксел

Очакванията в Европейски Съюз да се случи някаква гражданска война са тъкмо толкоз оправдани, колкото супер танкер да направи завой на място. Националистите получиха своя миг на популярност, само че не и действителна власт; настояванията за радикални промяна на Европейски Съюз на френския президент Еманюел Макрон се сблъскаха с недоверието на останалите страни членки, което му коства загуба на гласове у дома; Brexit, вместо да внесе безпорядък в Европейски Съюз, по-скоро го консолидира.

Изходът от изборите за Европейски парламент въпреки всичко ще разклати откритото статукво в европейските институции. Християндемократите и социалдемократите - двете съществени политически семейства в Европа, за първи път от 1979 година няма да имат болшинство. " Тази вечер е историческа, защото в Европа към този момент има нов баланс на силите ", сподели след приключването на изборния ден Ги Верхофстад, водачът на либералите в Европейския парламент, партийната група, която най-вече усъвършенства резултата си.

Дума

Нинова започва процедура за избор на ръководител на Българска социалистическа партия

Корнелия Нинова предлага процедура за избор на ръководител на Българска социалистическа партия. На утрешното съвещание на Националния съвет водачът на партията ще предложи и привикване на всички общински и регионални конференция, които да създадат оценка и разбор на изборните резултати. И там, където има потребност, ще има избор на нови членове е ръководители. От конференциите ще стартира и процедурата за избор на ръководител на Българска социалистическа партия. По новия правилник на левицата водачът към този момент се избира от всички членове на партията.

Нинова аргументира предлагането си с това, че отговорност за резултатите от изборите би трябвало да понесе цялата партия - от всяка общинска организация до управлението на партията и нейния ръководител. Тя добави, че ще взе участие в изборите за нов лидер
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР