24 часаСнимка: Facebook Вчера Нана Гладуиш беше оперирана отново. Този

...
24 часаСнимка: Facebook Вчера Нана Гладуиш беше оперирана отново. Този
Коментари Харесай

24 часа: Нана: Ракът се върна, отстраняват яйчниците ми!

" 24 часа "

Снимка: Фейсбук
Вчера Нана Гладуиш беше оперирана още веднъж. Този път медиците отстраниха и яйчниците й.

" Лекарите въобще не ми оставиха опция за избор. В момента, в който ракът се върна, споделиха, че яйчниците се махат ".

Това призна обществено водещата на " Съдебен спор ". Тежката намеса се прави безусловно превантивно и по лекарско решение. Причината е злокачествено образувание и в другата ѝ гърда, което се появява 5 години, откакто изцяло е оздравял рака в гърдата й.

" Оказах се BRC1 положителна (наследствено обременена с рак на гърдата и яйчниците - б. а.), което трансформира малко схемата и ще забележим какво ме чака. Трябва да съумея ", споделя преди време пред " 24 часа " тв водещата.

Заради това се наложило и отстраняването на яйчниците. Така се намалявал рискът от следващо, трето, връщане на подлата болест.

За първи път откриват рак на Нана през 2012 година През май 2017 година при обикновен обзор в Израел тв водещата схваща, че заболяването се е върнала, само че този път в другата гърда.

Месец по-късно неприятните вести в фамилията на Нана не престават. Тогава тя схваща, че сестра ѝ - Мартина също е диагностицирана с рак, макар че 4 години по-рано ѝ е направена цялостна хистеректомия (операция за премахване на матката - б.а.).

Досега Нана Гладуиш е минала през химио- и лъчетерапии, следва ѝ хормонално лекуване. Още първоначално, когато за първи път, чува страшната диагноза, тв водещата застана пред камерата, и въпреки със сълзи на очи, в детайли срещна феновете с кошмарите, които е изживяла, и които предстоят.

Фондацията " Една от 8 " организира национална акция за предварителна защита и битка с рака на гърдата. Розовият кемпер на фондацията непрекъснато кръстосва страната. Когато съумява, Нана също се включва в самодейностите на фондацията.

Провеждат се и лекции - по какъв начин се живее след диагнозата рак, по какъв начин дамите да се борят с заболяването, дават им се юридически, психически и естетически съвещания.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР