24 часа Със зор изгасили пожара в къщата на Доган

...
24 часа Със зор изгасили пожара в къщата на Доган
Коментари Харесай

Със зор изгасили пожара в къщата на Доган, Коронавирусът си отивал през юни

24 часа

Със напън изгасили пожара в къщата на Доган

Пожарът в най-новата лятна резиденция на Ахмед Доган в парк " Росенец " край Бургас е загасен мъчно.

" Огънят потегля от кухненско помещение в подпокривното пространство на постройката. Сигналът е постъпил в пожарната в 11,40 ч.

На мястото са се отправили два противопожарни автомобила, към които се причисляват и две водоноски, защото налягането на водата в региона е извънредно ниско и това е довело до усложнение при гасителните дейстивия ", съобщи за " 24 часа " представителят на полицията Цветелина Рандева. Няма данни за тенденциозен палеж.

Самият Ахмед Доган бил в имението по време на пожара, само че не е потърпевш.

Труд

Коронавирусът си отивал през юни

Коронавирусът ще изчезне през юни, предвидиха пред " Труд " вирусолози. " Очаквам епидемията да завърши напълно скоро. Според мен тя ще има сходна орис на случилото се с различен вирус - SARS, който през един прелестен юни си отиде вечно " разяснява пред " Труд " доцент Атанас Мангъров. Той бе безапелационен, че час по-скоро би трябвало да се отворят ясли, детски градини, учебни заведения и университети. " Няма за какво да се питат родителите дали желаят да пускат децата си на детска градина. Отворете забавачките и който желае ще праща децата си, който не желае ще ги държи вкъщи ", разяснява още Мангъров.

" Анализираме обстановката у нас и на Балканите. Засега ограниченията у нас работят ", безапелационен бе членът на Националния действен щаб проф. Тодор Кантарджиев. Той посъветва да си мием ръцете 20 пъти дневно и на открито да не посягаме към очите, носа и устата си.

Сега

Какво се крие зад сделките на Васил Божков с Кирил Домусчиев?

Установилият се в ОАЕ предприемач Васил Божков показа обещаната през вчерашния ден нова част от сигнала, който по думите му ще изпрати " до български и непознати институции ". Хазартният необут с повдигнати редица обвинявания за данъчни измами и други закононарушения разгласява в страницата си във " Facebook " фотография на " паметна бележка ", написана на ръка и подписана от " В. Божков " и " К. Домусчиев ".

" Това е паметна бележка от среща в кабинета на господин Кирил Домусчиев, извършена на 10.7.2019 година Тя бе осъществена под натиска на господин Борисов и Влади Горанов. Почеркът е мой, а подписите - на Кирил и мой.

По-късно (01.08.2019 г.) част от поставените условия, с цел да съществува бизнесът ми, бяха завършени в непазарен контракт сред " Национална лотария " АД, " Ню геймс " АД и " Нова броудкастинг груп " ЕООД за 240 000 000 лв. с Данък добавена стойност.

Монитор

Бейбибум през изключителното състояние

Ръст на раждаемостта регистрират АГ лечебните заведения в страната по време на изключителното състояние от 13 март до 13 май. Най-много българчета са взели първата си глътка въздух в " Майчин дом " в София.

Следват АГ болница " Света София " и АГ " Шейново ", където шефът доктор Румен Велев регистрира със 72 повече раждания спрямо предходната година. Колко тъкмо бебета са се родили по време на изключителното състояние, написа " Телеграф ".

Капитал

Държавната петролна компания ще конкурира и ще управлява останалите играчи

Бъдещата " Държавна петролна компания " по едно и също време ще се конкурира с останалите играчи на пазара на горива и ще ги управлява. Това стана ясно по време на специфичната конференция на министъра на финансите Владислав Горанов и на министъра на стопанската система Емил Караниколов за идните промени в Закона за държавния запас и военновременните ресурси, с които ще се сътвори бъдещият държавен колос.

До този парадокс ще се стигне, защото със законови промени се планува всички активи на Държавна организация " Държавен запас и военновременни ресурси " да бъдат апортирани в новата " Държавна петролна компания ". Тя ще стартира да извършва всички функционалности на запаса в областта на горивата, в това число контрола над фирмите на пазара за това дали съхраняват наложителните ресурси от горива. Или държавната компания ще управлява сама себе си, както и всички останали, с които ще се конкурира.

Дума

Карат лекарите да връщат пари

Здравната каса се гласи да прибере назад парите, отпуснати на лечебни заведения и зъболекари за превъзмогване на изключителното състояние, излиза наяве от стенограмата от съвещанието на Надзорния съвет. Шефката на надзора Жени Начева споделя, че отпущането на 85% от това, което лечебните заведения са отчели през януари и февруари, е било с концепцията, че средствата ще бъдат възобновени. И БЛС, и Зъболекарският съюз са безапелационни, че не е ставало въпрос и не са се съгласявали за връщане на пари.

В обществените мрежи се появиха сигнали, че на медици от първа линия в Казанлък и Плевен е подредено да си перат престилките за еднократна приложимост.

Като цинизъм дефинира вицепрезидентът Илияна Йотова концепцията лечебните заведения, лимитирали активността си поради КОВИД-19, да връщат отпуснатите им 85% от заработеното по-рано. Има ли бистрота за тези 83 млн., които трябваше да се дадат на медиците, запита риторично вицепрезидентът.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР