236 са вече жертвите от нападението в джамия в египетската

...
236 са вече жертвите от нападението в джамия в египетската
Коментари Харесай

Над 230 станаха жертвите на атентата в Северен Синай

236 са към този момент жертвите от нападението в джамия в египетската провинция Северен Синай. Екстремистите обкръжили джамията с четири джипа по време на петъчната молитва, взривили бомба измежду молещите се и разкрили безразборна пукотевица. Досега никой не е поел отговорност за атентата.


В Синай в последните години " Ислямска страна " прави набези против силите на реда, само че в никакъв случай не е имало толкоз смъртоносна офанзива. Египет разгласи тридневен печал за жертвите, в Кайро е оповестено изключително състояние.

Българското министерството на външните работи изрично осъжда терористичното нахлуване в Северен Синай и показва съпричастност към страданията на околните на жертвите.Оставаме обединени в напъните да отстраним в дълбочина радикализма и тероризма, се споделя още в известието на българското външно министерство.
 Над 100 души са починали при офанзива против джамия в Египет Над 100 души са починали при офанзива против джамия в Египет
Над 100 богомолци са починали, а повече от 80 са ранени при нахлуване на бунтовници против претъпкана джамия в северната част на Синайския полуостров в...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР