23 са одобрените двойки с репродуктивни проблеми, които през тази

...
23 са одобрените двойки с репродуктивни проблеми, които през тази
Коментари Харесай

Община Велико Търново подпомага 23 двойки за ин-витро процедури

23 са утвърдените двойки с репродуктивни проблеми, които през тази година ще получат финансова поддръжка от Община Велко Търново. Всяко от фамилии ще бъде подкрепено за провеждането на медицински процедури и проучвания, свързани с лекуване на стерилитет.
70 000 лв. с преходните останки отпусна общината по програмата за асистирана репродукция. Средствата във фонд „ Ин витро ” са заложени в бюджета за 2018 година.

Програмата е основана през 2011 година, като заделените средства тогава са 30 000 лв.. По самодейност на кмета Даниел Панов и екипа му бюджетът за фонд „ Ин витро ” бе повишен и от 2012 година насам годишната сума е най-малко 70 000 лв..

50 са новородените бебета, чиито родители са били част от програмата от началото й до през днешния ден. Сред пеленачетата има и 10 двойки близнаци.

Политиката на Панов и екипа му във връзка с битката с репродуктивните проблеми получи висока оценка от фондация „ Искам бебе “. В края на предходната седмица Даниел Панов бе почетен с премията „ Ангел на благодарността “, с която фондацията отличава напъните на институции, организации, хора и донори в поддръжка на асистираната репродукция. Статуетката одобри заместник-кметът проф. Георги Камарашев.

Наградени бяха също кметовете на София, Бургас, Стара Загора, Враца, Дупница, Асеновград, Тутракан и Благоевград, както и регионалният шеф на Смолян. Със статуетки „ Ангел на благодарността “ бяха удостоени също министър председателят Бойко Борисов и финансовият министър Владислав Горанов. Церемонията се организира в Народното събрание и бе под патронажа на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР