23% от българите са променили плановете си за предстоящите празници

...
23% от българите са променили плановете си за предстоящите празници
Коментари Харесай

Тренд: Почти половината българи нямат настроение и пари за празнуване |

23% от българите са трансформирали проектите си за идните празници поради ковид. Близо 2 млн. и половина българи (45%) нямат въодушевление да честват. 

Това демонстрират данни от изследване на „ Тренд " по поръчка на 24 часа, отдадено на настройките на българите по отношение на идните коледни и новогодишни празници, осъществено сред 26 ноември и 3 декември 2020 година посредством изявленията " лице в лице " измежду 1009 души. 



62% от българите показват, че ще купуват дарове. През предходните години делът на показалите, че ще купуват дарове е по-висок по отношение на тази година – 69% през 2019 година и 70% през 2017 година

28% е делът на хората, които показват, че няма да купуват дарове, като максимален е делът на възрастните хора.  

За 23% от българите коронавирусът е трансформирал проектите им за наближаващите празници. За 57% няма такава смяна, а 17% към момента нямат проекти. В най-големи дялове промени в проектите за празниците се регистрира при младите. 



74% са на мнение, че тези празници няма да са същите, както преди, поради ковид. Всеки пети не споделя това мнение. 



59% ще се въздържат по празниците да се срещат с приятели/ родственици. 32% показват, че това не важи за тях. Най-младите в максимален дял показват, че няма да се въздържат от среща с приятели/ родственици през идните празници. 73% от хората над 60 години показват, че ще се въздържат от среща с приятели/ познати по празниците. 



Близо половината (48%) от българите показват, че нямат финансова опция да честват, както преди, поради пандемията. 45% показват, че това не важи за тях. 

45% от българите нямат въодушевление да честват идните празници поради ковид. С увеличение на възрастта се усилва делът на хората, които показват, че нямат въодушевление за празненства поради на пандемията.



47% от българите показват, че това не важи за тях, като най-вече измежду тях са младите. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР