23-годишният Симеон П., който бе задържан от Окръжната прокуратура в

...
23-годишният Симеон П., който бе задържан от Окръжната прокуратура в
Коментари Харесай

Домашен арест за 23-годишен съдебен заседател, издирван с ЕЗА в Италия

 23-годишният Симеон П., който бе арестуван от Окръжната прокуратура в Шумен по издадена от Италия европейска заповед за арест, към този момент е с мярка за неотклонение " Домашен арест “ с определение на Шуменския областен съд. Мъжът е търсен от съда в италианския град Лоди за съучастничество в  престъпления, които направил дружно с други двама, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.

Извършителката на закононарушенията - 40-годишната Атанаска В., също е търсена с ЕЗА. До определението на Шуменския областен съд от през вчерашния ден, с което й бе наложена най-тежката мярка за процесуална насила – задържане под стража, тя бе арестувана от прокуратурата за период до 72 часа. Третият съизвършител на Атанаска и Симеон се търси.

Престъпленията им съставляват усложнена кражба в съучастничество и нелегално потребление на кредитни и разплащателни карти, написа в ЕЗА на италианския съд, като действията им са осъществени през ноември предходната година.

И Симеон, и Атанаска са взели участие в кражбата на портфейл на италиански жител, съдържащ персонална и фирмена банкова карта. От банкомат те  изтеглили 3400 евро. Другото закононарушение, за което са търсени от правосъдните управляващи в Италия навършващият през днешния ден 23 години Симеон и 40-годишната Атанаска В., е кражба на портфейл на италианка със сумата от 170 евро и персонални документи.

Престъпленията са осъществени в град Лоди, Лодивекио и Сан Марино.

Симеон е арестуван на 2 юни тази година от полицейски чиновници в дома му в Шумен. Проверка на прокуратурата посочила, че е правосъден заседател. Заради чистото му правосъдно минало, непрекъснат адрес и неналичието на други висящи производства Шуменският областен съд през вчерашния ден определил той да бъде под домакински арест до началото на делото по екстрадицията в Италия, което е планувано за 9 юни.

Заради предходните си осъждания 40-годишната  Атанаска В. ще дочака процеса по екстрадицията си в Италия в ареста. Тя е осъждана три пъти в България за същите закононарушения, за които я търсят с ЕЗА в Италия - кражба на банкова карта, изтегляне на пари от нея без единодушието на титуляра и за джебчийска кражба.  
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР