23-годишен човек, който се занимава с криптовалути, възнамерява да разпъне

...
23-годишен човек, който се занимава с криптовалути, възнамерява да разпъне
Коментари Харесай

Крипто ентусиаст иска да забие флага на Биткойн на връх Еверест

23-годишен човек, който се занимава с криптовалути, има намерение да разпъне оранжев байрак със признака на Биткойн (BTC), на връх Еверест като средство за пропагандиране на световната финансова просветеност.

В обява от 28 февруари Дадван Юсуф разкри идната си експедиция за нанагорнище на най-високия връх в света по някое време сред април и май, като разкрива проектите си да покаже знамето на BTC на върха, преди да го върне в базовия лагер. Експедицията има за цел да подчертае необятно публикувания дисбаланс в достъпа до финансово обучение в международен мащаб.

Съобщава се, че Юсуф е направил първична инвестиция от почти $340 в Биткойн през 2011 година, като след това е диверсифицирал вложенията си в Етериум ( ETH ) и незаменяеми токени (NFT). Произхождащ от Ирак и понастоящем ръководещ бизнес в Дубай, приблизителната му чиста стойност към януари 2022 година надвишава $300 милиона.

Въпреки че самодейността на Юсуф е пионерска, това не е първият случай на пропагандиране на криптовалута на планински върхове. През 2018 година трима крипто запалянковци се пробваха да слагат портфейл на Ledger на Еверест, само че се случи покруса, когато един от пътешествениците почина по време на спускането.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР