23,9‱ е средната за страната 14-дневна заболеваемост от COVID-19 към

...
23,9‱ е средната за страната 14-дневна заболеваемост от COVID-19 към
Коментари Харесай

COVID заболеваемост: Плато с тенденция към спад

23,9‱ е междинната за страната 14-дневна заболеваемост от COVID-19 към 22 януари. Това демонстрират данните на Националния център по заразни и паразитни заболявания. Заболеваемостта през последните два месеца е в плато, с наклонност за доста равномерен спад, като още от 20 ноември индикаторът пада под 60‱ и от този момент не е надвишавал тази стойност. В процентно съответствие по отношение на миналата седмица спадът е с 18,7 на 100.

Няма област в страната, където заболеваемостта към 22 януари да надвишава 60‱.

С най-нисък индикатор още веднъж е Кърджали, която този път има за компания и Добрич: и в двете области е регистрирана заболеваемост от 7‱.

Най-висок пък е индикаторът в Силистра, въпреки и там разпространяването на болестта да е в релативно ниски стойности – 50‱.

Смъртността също остава в плато и държи ниски стойности. Към 21 януари по данни на НЦЗПБ междинната за страната 14-дневна смъртност е 0,6‱. Данните сочат алегорично нарастване по отношение на седмица по-рано с една десета от процентния пункт.

Към днешна дата по данни на Единния информативен портал индикаторът на смъртността е без смяна – 0,6‱. Най-висока смъртност регистрира област Силистра – 1,91‱, следвана от Разград (1,86‱) и Хасково (1,82‱).

Без смъртен случай за последните 14 дни пък са 12 от областите в страната: Благоевград, Велико Търново, Видин, Враца, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Сливен, Смолян и Стара Загора.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР