2200 нови дървета в София тази годинаБългария разглежда Азербайджан като

...
2200 нови дървета в София тази годинаБългария разглежда Азербайджан като
Коментари Харесай

Получаваме 1 млрд. куб. м. азербайджански газ годишно

2200 нови дървета в София тази година

България преглежда Азербайджан като водещ фактор за сполучливото осъществяване на Южния газов кулоар. След 2020 година страната ни ще получава 1 милиарда кубически метра азербайджански природен газ годишно. Това съобщи външният ни зам-министър Юрий Щерк. Според него дипломатическите връзки сред България и Азербайджан са доста положителни и се развиват в позитивна тенденция.

Зам-министър Щерк дружно с кмета на София Йорданка Фандъкова и посланика на Азербайджан в България Н. Пр. Наргиз Гурбанова засадиха три чинара в парк-музей “Врана”.

Според Н. Пр. Наргиз Гурбанова тези дървета се засаждат като знак на другарството сред страната й и България. Така се означават 100 години на Азербайджанската демократична република.

Над 300 000 души са посетили парк-музей “Врана” за последните пет години, изясни кметът Фандъкова. В парка има над 800 растителни типа, доставяни от целия свят.

Тази пролет Столична община засажда 1200 дървета около улици и булеварди, и в паркове и градини. Над 700 към този момент са посадени. 2200 са новите планувани дървета в София до края на годината. 120 хиляди ще са тези в гората на София в кв. „ Суходол “, по която тече залесяване.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР