2135 – толкова са постигнатите споразумение от прокуратурата по случаи

...
2135 – толкова са постигнатите споразумение от прокуратурата по случаи
Коментари Харесай

НПО обещава да разкрие как Иван Гешев не е търсил присъди за случаи с данъчни измами

2135 – толкоз са постигнатите съглашение от прокуратурата по случаи с обвинявания за данъчни закононарушения от 2000 година насам. Това удостоверява държавното обвиняване в отговор на въпрос на Гражданско придвижване " Боец ".
В светлината на тази информация, " Боец " гръмко оповестява, че има над 100 страници документи, показващи, че някогашният началник на Специализираната прокуратура и настоящ зам.-главен прокурор Иван Гешев, който е единствен претендент за идващ основен прокурор, е работил за реализиране на съглашения с " проведени незаконни групи ", в това число и по случая " Наглите ". " Гешев персонално се е намесвал в следствия, по които има събрани безапелационни доказателства за виновността на уличените в Данък добавена стойност измами и след неговата интервенция делата са прекъснати и в действителност лицата са оправдани ", твърди " Боец ".
Според изказванието, зам.-главният прокурор отделял материали от едно дело и ги прехвърлял в други производства, като в последна сметка се стига до преустановяване на съответния случай. " Има и съответни документи по какъв начин прокурор Иван Гешев, дружно със отбраната на обвинения моли съда да анулира мярка " задържане под стража " на разположение с повдигнати обвинявания за данъчни измами в изключително огромни размери ", прибавят от " Боец ".
Припомняме, че преди над 1 година стана ясно, че Специализираната прокуратура няма да проверява сигнал на " Боец " за източено без последици Данък добавена стойност от 16 милиарда лв.. Национална агенция за приходите изясни за случая, че това е общият размер на данъчните измами за интервала 2000 - 2017 година, а изгубеното от тези схеми Данък добавена стойност е 5,8 милиарда лв..
От " Боец " припомнят, че провеждат митинг на 12 септември с искане за отдръпване на кандидатурата на Гешев за основен прокурор. Протестите обаче започват още на 10 септември – всяка вечер пред Съдебната палата в София.
Какво споделиха от Пловдивската адвокатска гилдия поради скандалните думи на Иван Гешев по отношение на това, че не е нужно да има разделяне на управляващите и след всеобщите копипейст заявления на разнообразни прокуратури в поддръжка на Гешев - припомнете си в този материал!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР