21-годишният Костадин Циков от Разлог беше намушкан с нож при

...
21-годишният Костадин Циков от Разлог беше намушкан с нож при
Коментари Харесай

Красимир, наръган с касапски нощ в кърваво меле заради фаталната Десислава, тази нощ се завърна от отвъдното

21-годишният Костадин Циков от Разлог беше намушкан с нож при сборичкване в локално заведение. Мъжът е с прободна рана в региона на гърдите, под лявата ключица. Веднага след случая той е превозен от свои близки до ЦСМП – Разлог, където при прегледите е открито, че е обиден белият му дроб. С кола за спешна помощ е превозен неотложно за болничното заведение в Благоевград, където е опериран по неотложност, оповестява struma.bg.

Като съпричастен към действието със заповед до 24 часа е арестуван 22-годишният Димитър Дончов. Инцидентът е станал към 21:00 часа в заведение в ромската махала на Разлог – жк „ Изток “. Между двамата мъже зародил скандал, който прераснал във физическа разпра. Те почнали да си разменят юмручни удари и ритници. Мъже от фирмите им се пробвали да ги разтърват, само че несполучливо.

В разгара на багра Димитър Дончов извадил нож и намушкал Циков. Мъжът се свлякъл на земята. Незабавно е качен в частен автомобил и закаран от свои съграждани до ЦСМП – Разлог. При прегледите е открито, че е обиден белият му дроб, и към 22:00 часа е превозен за болничното заведение в Благоевград, където е опериран.

Същевременно е подаден сигнал за още един потърпевш при сбиването, който е повръщал кръв. Медицински екип от Спешен център – Разлог е посетил мястото, само че той бил избягал. Впоследствие е открито, че това е нападателят Дончов, който след случая се укрил. По-късно той е открит от органите на реда в дома му и арестуван.

За случая е известена Районна прокуратура – Разлог. Образувано е досъдебно произвеждане за нанасяне на телесна щета, която евентуално ще бъде квалифицирана като междинна.

Според осведомени двамата мъже се сбили поради жена. Те били другари, само че арестуваният почнал връзка с приятелката на потърпевшия Циков и от този момент са в обтегнати връзки. Под въздействието на алкохола се стигнало до саморазправата сред тях.
Костадин Циков е опериран през нощта в хирургия на благоевградската болница.

Той е признат в потрес с действителна заплаха на живота от обиден жизненоважен орган – бял дроб. Животоспасяващата намеса е осъществена от хирурзите доктор Иконономов и доктор Копанаров, положението е овладяно, остава под интензивно лекарско наблюдаване, сподели началникът на хирургия в МБАЛ – Благоевград доктор Димитър Димитров. Той посочи, че положението му е устойчиво.

Неотлъчно до болничното легло на потърпевшия е по-големият му брат Любен Циков. Двамата същата вечер били дружно и той също попаднал под ударите на Димитър Дончов.
„ Нападна ме с юмруци, без нищо да ми каже, след това извади ножа и ме прободе, ножът се заби надълбоко в гърдите ми, след това съм изпаднал в шок”, сподели от болничното лего Костадин, който мъчно приказва и има мощна болежка от пострадването.

„ Отидохме да се почерпим с брат ми и един комшия, Йордан, в заведение в Разлог, поръчахме си по пиво – ямболска ракия с мезе, изобщо не съм очаквал, че ще се озовем в болницата”, сподели 25-годишният Любен Циков. „ Седяхме си на масата шест индивида, ние тримата и още трима наши познати, които дойдоха по-късно. Нападателят Димитър, който наръга с касапски нож брат ми, седеше на маса зад нашата с Асен Яков и други, които не ги познавам.

Седях с тил към тях. Брат ми потегли към тоалетната и чух удари, Димитър се беше изправил и му нанасяше юмруци. Познаваме го доста добре, живее на нашата улица „ Изгрев “, разделят ни единствено десетина къщи. Той също е наш връстник. Нападението беше съзнателно и показно, искаше да убива, първо стартира с юмруци, след това извади ножа, държеше го крепко с две ръце и ръгаше наред. Първо прободе брат ми над сърцето, а другото момче, Данчо, прободе в дланта. Ножът, който е към 30 см, видях по какъв начин влезе и излезе през ръката му. Данчо има наранени сухожилия.

Само преди 4 дни бащата на Димитър – Дончо, срещнал нашата баба Анна в центъра на Разлог и заплашил, че ще заловен Коцето и няма да има кой да го избави. Брат ми живееше с една жена – Десислава Красимирова, от която има 3-годишно дете Асен. Тя избяга от него, остави си и детето и от 2-3 месеца живее с Димитър. Брат ми изобщо не е ходил да се разправя с него, макар че получаваше закани от фамилията на другия, че ще го утрепат.

Истински шанс е, че бях нощес с него, в случай че беше самичък, можеше в този момент да не е в болничното заведение. Ние работим, имаме триетажна къща, не участваме в кавги, сега и двата работим в дърводобива. От работа се прибираме у дома, даже до този миг те двамата не се бяха засичали един с друг”, описа братът на потърпевшия Костадин – Любен, и добави:

„ Димитър има прояви, с които е прочут в полицията. Вчера той беше решил да убива, на него му няма нищо… извиках един другар и незабавно отидохме в болничното заведение в Разлог. Брат ми към този момент беше зле, лекарите откриха, че има потребност от хирургична помощ, и с кола за спешна помощ го транспортираха до благоевградската болница. Лекарите го оперираха повече от два часа, в този момент остава на легло, не знаем какъв брой време ще продължи лекуването му, раната е сериозна. Сутринта още веднъж правихме проучване на скенер. Внасяме тъжба в полицията, това беше освен опасност, а деяние за ликвидиране. Димитър не пие и не пуши, извърши умишлено всичко и би трябвало да си понесе отговорността”, съобщи Любен Циков.
Той посочи, че единственото, което желае, е брат му да оздравее и органите да си свършат работата, с цел да не се стигне до кървави саморазправи сред семействата.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР