21-годишният Алекс Димов, който блъсна с автомобил и по непредпазливост

...
21-годишният Алекс Димов, който блъсна с автомобил и по непредпазливост
Коментари Харесай

Окончателно: 40 месеца затвор за 21-годишния Алекс, който блъсна и уби 2 жени на тротоар

21-годишният Алекс Димов, който блъсна с автомобил и по несъобразителност аргументи гибелта на две дами в Карнобат през 2018 година, влиза в пандиза за 3 години и 4 месеца. Върховният касационен съд остави в действие решението на бургаските апелативни съдии.
Още по тематиката
Трагичният случай стана на 3 ноември 2018 година на карнобатската улица " Петър Берон ". Тогава 18-годишният Алекс изгуби надзор върху мерцедеса си , колата се качи на тротоара и премаза 70-годишната Ганка Николова и съседката й Каля на 84 година Ганка почина на място, а Каля издъхна няколко часа по-късно в болничното заведение. Двете дами отивали на гробища за Задушница, с цел да почетат умрелите си близки.

При следствието бе открито, че младежът, който имал единствено месец стаж зад кормилото, е карал с към 90 км/ч., макар ограничаването от 50 км/ч.

Делото пред първоинстанционния съд мина по реда на съкратената процедура , заради което присъдата бе понижена с една трета, както е по закон. Съдът дефинира финален размер на наказването - 5 години отнемане от независимост.

В началото на ноември м.г. Апелативният съд в Бургас промени присъдата на Алекс Димов и понижи наложеното наказване от пет години „ отнемане от независимост “ на три години и четири месеца „ отнемане от независимост “, както и периода на наказването „ отнемане от право да ръководи МПС “ от осем години на четири години и четири месеца.

Решението бе обжалвано през висшата инстанция от подсъдимия и от частния обвинител В. Г.

Съображенията на апелативните съдии са намерили цялостна касационна поддръжка.

“За да наложи това осъдени, въззивната инстанция в цялост е разискала степента на публичната заплаха на действието и дееца, наличните смекчаващи и отегчаващи отговорността условия и вярно е заключила, че наказване несъмнено под междинния размер, очакван в правната норма, е нужното и задоволително за поправянето и превъзпитанието на дееца. “ показва Върховен касационен съд.

Върховните съдии означават, че „ определянето на размера на наказването не е вследствие на машинален математически общ брой на смекчаващи и отегчаващи отговорността условия, а е разследване на една сложна логическа активност по цялостната им оценка “. Тази оценка разрешава да се откри действителната съответна тежест на закононарушението като комплицирано публично събитие и да се наложи това наказване, което предвид на тази тежест и личността на дееца най-добре дава отговор на задачите на закона.

В окончателния правосъден акт е посочено, че наказването, несъмнено от Апелативен съд – Бургас е заслужено.

Решението е дефинитивно.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР