21-годишна родилка от Горна Оряховица почина след планирано раждане със

...
21-годишна родилка от Горна Оряховица почина след планирано раждане със
Коментари Харесай

Приятелят на починалата родилка от Горна Оряховица: Видяхме, че лекарите правят всичко възможно да я спасят

21-годишна родилка от Горна Оряховица умря след планувано раждане със секцио. Жената била призната в родилното поделение на болничното заведение в града поради преносване.

В петък лекарите направили цезаровото сечение. Операцията минала сполучливо, само че час по-късно положението на дамата се влошило, поради което била неотложно превозена до великотърновската болница където по-късно издъхнала.

Близките на 21–годишната Денислава описват, че по време на бременността си не е имала никакви съществени недоволства и проблеми. В петък сутринта лекарите направили планувано секцио, а интервенцията минала без никакви затруднения.

" 10 часа ми се обади и ми сподели, че съм горделив баща ", описа приятелят на Денислава Кристиян Любенов

Малко по-късно обаче положението ѝ внезапно се утежнява.

" През времето в което аз я чаках, я чувах по какъв начин стене от болежка, в никакъв случай не съм я чувал по този начин, беше непоносимо ", споделя Кристиян.

Лекарите са работили в условия на неотложност, сподели доктор Иван Иванов – шеф на МБАЛ " Св. Иван Рилски " – Горна Оряховица

" От това, което имам като първична информация, за активността на екипа не е открит никакъв пропуск. Действали са в условия на неотложност. Около час след секциото е почнал този кръвоизлив, който е бил извънредно солиден ", изясни той.

Младата жена неотложно е превозена до регионалната болница във Велико Търново, където по неотложност лекарите направили втора интервенция, след което е настанена в реанимация, където по-късно е издъхнала.

" Видяхме единствено, че лекарите вършат всичко допустимо, търчаха все едно цялата болница се опитваше да я избави. Излязоха от интервенция и просто споделиха, че виталните индикатори на момичето са сериозни и шансът да се оправи е най-малък ", изясни приятелят ѝ.

" Двата дни бяха най- тежките, които сме имали! Да си погребеш детето, това е най-гадното нещо ", показа бащата на Денислава Стоян Стоянов.

Близките на младата жена упорстват по случая да бъде направена инспекция за аргументите довели до съдбовния край и дали става въпрос за лекарска неточност. Бебето е в устойчиво положение и към момента е в родилното поделение на болничното заведение в Горна Оряховица.

Репортери: Зорница Илиева, Мирела Дончева

Последвайте ни във и Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР