21 държави от Европейския съюз, включително България, гласуват в неделя

...
21 държави от Европейския съюз, включително България, гласуват в неделя
Коментари Харесай

21 държави в ЕС гласуват за евродепутати в неделя

21 страни от Европейския съюз, в това число България, гласоподават в неделя за нови евродепутати. Това е последният ден от изборите за Европейски парламент и се чака първите резултати да излязат към среднощ българско време.

През последните три дни към този момент гласоподаваха в 7 страни - Холандия, Англия, Ирландия, Чехия, Малта, Латвия и Словакия. Според екзит половете в Холандия Партията на труда на претендента за ръководител на Европейската комисия от ПЕС Франс Тимерманс печели най-вече места. В Ирландия добре се показаха зелените и проевропейската партия на премиера Лио Варадкар Фина гейл.

Още през идната седмица държавните и държавните водачи на страните от Европейски Съюз ще се съберат в Брюксел, с цел да обсъдят резултатите от изборите и да предложат на Европейския парламент претендента за правоприемник на Жан-Клод Юнкер.

Националистите и Орбан

С огромен интерес се чака представянето на евроскептичните популистки партии - италианската " Лига " на Матео Салвини и френския " Национален общ брой " на Марин Льо Пен.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР