204 станаха авторите от Пловдив, страната, Европа и света, които

...
204 станаха авторите от Пловдив, страната, Европа и света, които
Коментари Харесай

204 писатели от България и света в Plovdivlit

204 станаха създателите от Пловдив, страната, Европа и света, които разгласиха 1981 свои творби в най-големия уебсайт за пловдивска литература на разнообразни езици www.plovdivlit.com.

Уникалният многоезичен уебсайт за литература се оказа необикновено сполучлива платформа за създателите във времето на пандемия, когато срещите онлайн с читатели бяха съвсем невъзможни, а издаването на книги и тяхната реализация на пазара беше сложна поради рестриктивните мерки.

През последните месеци на отпадането на всички ограничавания в уеб страницата откриха място творбите на поети и прозаици от Германия, Дания, Холандия, Полша, Франция, Израел, Съединени американски щати, Китай и доста други страни. Те, както и есеистите и литературните критици бяха показани с произведения на родния си език с превъзходни преводи на български.

В многоезичния книжовен уебсайт към този момент се разгласяват произведения на съвсем всички европейски езици, а през последните месеци бяха прибавени украински, чешки, полски, словенски и маджарски. Така пловдивските създатели имат опцията да поддържат връзка, въпреки и виртуално, с изявени имена от Европа и света.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР