2023 година започна с проблеми за голяма част от онлайн

...
2023 година започна с проблеми за голяма част от онлайн
Коментари Харесай

Вълната от върнати пратки, която създава главоболия на онлайн търговците

2023 година стартира с проблеми за огромна част от онлайн бизнеса. Все повече консуматори безусловно са изправени пред " вълна от върнати артикули ", създаваща главоболия за търговците на дребно, оповестява Bloomberg. това ясно демонстрира какъв брой притиснати са потребителите от високата инфлация и по-високите разноски за живот.

Върнатите артикули в ReBound са се нараснали с цели 20% през януари тази година. Това е компания, която ръководи връщанията към търговците, като нейните клиенти включват марката за обувки Crocs и марката за облекла Helly Hansen.

Повечето търговци стартират да таксуват потребителите за връщането на онлайн покупки

Британската фешън верига New Look вкара такса, следвайки образецът от 2022 година на Zara и Boohoo Group.

Най-високата гробална инфлация от 4 десетилетия насам натежава на потребителите и ги кара да приоритизират стоките от първа нужда като храна и отопление, разясняват специалисти.

" Хората стават все по-придирчиви към това, което желаят да си запазят и от ден на ден търговци на дребно се борят с това ", споделя Пипа Стивънс -  анализатор в консултантската компания GlobalData в Лондон.

Рекламациите са скъпи за търговците поради изгубените доходи и поради разноските, които имат, пробвайки се да продадат даден продукт още веднъж. Само във Англия артикули за към 6 милиарда паунда са били върнати предходната година. Очаква се тази сума да нарасне до над 7 милиарда паунда до 2027 година, акцентират от GlobalData.

Проблемът с връщането на поръчани онлайн колета е в действителност сериозен и може да докара до купища артикули, които да гният по сметищата. Едва 75% от върнатите артикули се препродават.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР