2023 година ще е интересна, изпълнена с динамика, прогнозира пред

...
2023 година ще е интересна, изпълнена с динамика, прогнозира пред
Коментари Харесай

Политолог: Президентът изгради вредния навик да се меси в управлението

" 2023 година ще е забавна, изпълнена с динамичност ", предвижда пред БНР политическият анализатор Емил Соколов.

По думите му ще има много неща за дотъкмяване и тежки решения. Според него обаче има място и за позитивизъм, а точно, че хората, въпреки да им е писнало от избори, наподобяват по-заинтересовани от това какво се случва в страната. 

Анализаторът разяснява и обтегнатите връзки на президента с партиите. Според него президентът от известно време си търси партия, която да може да материализира волята и упоритостите му.

" Оказа се, че " Продължаваме промяната " не е такава партия ", уточни той и добави, че се е говорило също за партията на Стефан Янев, а по-късно и за някакъв трети план. 

" Президентът построи нездравословния табиет да счита, че е естествено да се меси в ръководството на страната. Когато това му предпочитание - да се меси в някой проблем, срещне неотстъпчивост и неприязън, води до спор. няма нищо естествено в това президентът да счита, че му се поставя роля в изпълнителната власт. Неговите отговорности са други ", изясни той. 

По думите му всеки нов план има капацитета да притегли част от негласуващите или недоволните. 

" Хората се умориха от избори ", акцентира Соколов.

Той е безапелационен, че би трябвало да излезем от този избирателен режим, с цел да може да се намерят решения за значимите проблеми: 

" Няма по какъв начин идващите 4-8 месеца да сме единствено в избирателен режим, тъй като има доста значима работа за извършване ". 

" Дори партиите да вървят постоянно на избори, те ще би трябвало да вземат основни решения, няма по какъв начин да се занимават единствено с избори ", означи Емил Соколов и добави, че ще би трябвало да намерят метод да лавират, с цел да са ефикасни в Народно събрание.

Анализаторът дефинира 2022 година като турбулентна година, само че в този момент към края й нещата наподобяват по-добре. В български аспект нещата се поуспокоиха, уточни той. 

По думите му контролът, който гражданското общество упражнява върху партии и политици, наподобява леко повишен. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР