2023 година официално е най-топлата година на Земята, откакто се

...
2023 година официално е най-топлата година на Земята, откакто се
Коментари Харесай

2023 официално е най-топлата година в историята

2023 година публично е най-топлата година на Земята, откогато се реализират температурни измервания, заяви Европейският център за наблюдаване на климата " Коперник ". Центърът също по този начин регистрира, че световното стопляне е извънредно покрай основната граница от 1 градус и половина по Целзий над температурите в края на 19 век.

Тази граница е целесъобразното ограничаване на световното стопляне, контрактувано в Парижкото съглашение от 2015 година. Климатолозите предизвестяват, че надвишаването на тази граница значи както горещини и засушавания, по този начин и по-висок брой на рисковите и непредвидени метеорологични феномени.

" Това беше и първата година, в която всички дни са били с 1 градус по-топли от прединдустриалните време ", съобщи Саманта Бърджис от центъра " Коперник " и добави, че температурите през 2023 евентуално надвишават тези през най-топлите интервали в последните 100 хиляди години, оповестява БНР.

Градус и половина над прединдустриалните времена е целесъобразното ограничаване на световното стопляне, контрактувано в знаковото Парижко съглашение от 2015 година. Климатолозите предизвестяват, че надвишаването на тази граница значи както горещини и засушавания, по този начин и по-висок брой на рисковите и непредвидени метеорологични феномени.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР