2023 година беше белязана от навлизането на изкуствения интелект. Много

...
2023 година беше белязана от навлизането на изкуствения интелект. Много
Коментари Харесай

Най-платените професии през 2023 година

2023 година беше белязана от навлизането на изкуствения разсъдък. Много от най-успешните специалности към този момент са свързани точно с AI и това е нещо обикновено, поради обстоятелството, че иноивативната технология обгръща безусловно всеки аспект - стопански, политически и теоретичен.

Освен ИТ специалностите, наблягащи на AI, тази година имаше и доста други, също много печеливши. Пет от тях обобщават уеб сайтът " Кариери " и LinkedIn.
 Световната ИТ промишленост има потребност от нови чиновници: ето кои са най-добре платените
Световната ИТ промишленост има потребност от нови чиновници: ето кои са най-добре платените

Над половината от мениджърите у нас желаят нарастване на екипите си

Топ 5 на най-платените специалности през 2023 година

1. Специалист по обработка на данни

Управлението и обработката на данни е една от най-нашумелите специалности сега. И това е изцяло обикновено предвид на обстоятелството, че милиони хора работят отдалечено, а това кара фирмите да споделят голямо количество данни. За да ги ръководят, съхраняват и употребяват дейно, е необходим експерт. Като се има поради сегашният дефицит на специалисти в сферата, изцяло умерено може да се каже, че тази роля има бъдеще и занапред следва да се развива.

Важно е да се означи, че професионалните функции в региона на обработката на данни са с огромен капацитет, защото могат да се развиват в най-различни промишлености - от търговия, финанси и ИТ компании до проучвателен организации.

2. Специалист по цифров маркетинг

Дигиталният маркетинг е сфера, в която доста хора се развиват или виждат бъдещото си развиване. По данни до 2025 година в тази област ще работят към 65 млн. души и това е изцяло обикновено предвид на огромното търсене на опитни експерти. Бизнес региона се развива бързо и непрекъснато се трансформира с нови и нови принадлежности и благоприятни условия. Експертите по цифров маркетинг създават тактики и следят разнообразни акции, с цел да усилят приходите на компанията.
 Снимка 274271
Източник:

Според LinkedIn специалността е една от десетте най-търсени, като дефицитът на експерти в международен мащаб се прави оценка на почти 230 хиляди души. Над 86% от българите, които имат достъп до интернет, го употребяват всекидневно, а за 84% от тях интернет е първият канал, в който търсят информация, данните са на Consumer Barometer на Гугъл.

3. Киберспециалист

Глобалните годишни загуби за киберпрестъпления се правят оценка на 6 трилиона $ годишно? Освен това офанзивите на неетично хакерство са нарастнали с над 600% след 2020 година Сферата на киберсигурността е обширна и се пресича с всяко поле, в което е замесен актуалният бизнес.

Въпреки че професионалната роля носи едно име, всеки експерт по киберсигурност може да има разнообразни отговорности според от характерната среда, в която е попаднал.

Най-често киберспециалистите са виновни за обезпечаване на осведомителна сигурност. Интересът към специалностите в тази област ще продължи и в бъдеще, от една страна, поради положителното заплащане, а от друга, поради многочислените благоприятни условия за развиване.

4. Специалисти по изкуствен интелект и машинно образование

През последните години компютърните технологии се развиват стремглаво. Компаниите се стремят да задоволят глада на потребителите за всевъзможни улеснения, а идващото същинско предизвикателство пред ИТ експертите e така наречен " интернет на нещата ".

Над него се трудят една нова порода инженери, познати като AI експерти. Те работят с извънредно комплицирани системи, които не просто събират и обработват информация, само че са способни да взимат самостоятелни решения и да подхващат избран набор от дейности въз основа на събраните данни.

Един от многото образци за такива стратегии са софтуерите за гласово различаване, каквито съвсем всички модерни смарт телефони и от ден на ден уреди за ежедневна приложимост към този момент имат.

5. Облачен проектант

За да могат чиновниците, работещи отдалечено, да правят обикновено своите служебни задължения, се изисква пространство - място, до което всички да имат достъп и да могат да съхраняват своите работни файлове. Така и в последните две години облачните пространства станаха все по-търсени, а експертите в сферата - по-необходими.

На този декор се откроява и дефицитът на висококвалифицирани експерти в тази област, което се обуславя и от повишените условия за тяхната експертиза, а точно централизация на необятен набор от пълномощия на едно място.
 Какви са годишните заплати в страните от Европейски Съюз през 2022-а?
Какви са годишните заплати в страните от Европейски Съюз през 2022-а?

Исландия и Люксембург са страните с най-високи годишни хонорари на гражданите
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР