2022 година е най-лошата за хора с нормални пари. Банките

...
2022 година е най-лошата за хора с нормални пари. Банките
Коментари Харесай

Хампарцумян разяснява: ”Крипто” може да е борса, но не е банка. Също не е валута

" 2022 година е най-лошата за хора с естествени пари. Банките не дават лихви, а тържищата паднаха с 15% всеобщо. Ако на този декор, ти даваш 15-20%. Това е знамение, което приказва за заплашителен разсъдък, или има детайл на надценяване на опциите ", добави той.

" Един от главните проблеми в търговията с криптовалути е, че няма ясни регулации. За страната има един акт от 2018 година на Българска народна банка, който не разрешава на банките да превеждат или оперират със сметки на крипто. Има и акт на Национална агенция за приходите, че приходите би трябвало да бъдат обложени с налози ", добави Павел Георгиев, зам.-председател на Асоциацията на Етичните хакери.

" Нещо, което наподобява доста сладко, не е хубаво. Основните жертви на тези интервенции или ощетените, не са българи ", изясни той.

Криптопазарът е нерегулиран. Там, където става замяната на криптоактиви с действителни пари, би трябвало да бъде контролиран. Замяната на криптоактиви би трябвало да остане нерегулиране ", разяснява и Димитър Ганчев, зам.-председател на Интернет общество.

" Спорът на " Нексо " с американските регулатори е дали набирането на депозити в крипто, а не в пари, е банкова активност и дали са депозити в класическия смисъл на думата. 8 щата взеха решение, че това е банкова активност и им я не разрешиха ", посочи той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР