2021 година беше пълна с прецедeнти и обрати, възходи и

...
2021 година беше пълна с прецедeнти и обрати, възходи и
Коментари Харесай

2021 година през обектива на Десислава Кулелиева

2021 година беше цялостна с прецедeнти и обрати, възходи и падения.

Фоторепортерът на Българска национална телевизия Десислава Кулелиева видя с обектива си едни от най-интересните и значими събития на годината. Тя събра своите най-популярни и забавни фотоси.

Ето и описа на Деси за 2021 година - в 16 фрагмента.

Министърът на защитата Красимир Каракачанов се прояви като същински благородник. Той подаде ръка на вицепрезидента Илияна Йотова по време на честванията за 143-годишнината от Освобождението на България.



За първи път гласувахме три пъти за парламент в границите на една календарна година. Първият за годината 45-и парламент бе най-кратко просъществувалият в българската история. 45-ото Народно заседание заседава единствено 9 пъти. Както то, по този начин и 46-ото бяха белязани от доста бурни страсти, остри изявления и кавги.



Като най-възрастен народен представител Мика Зайкова откри 45-ото и 46-ото Народно заседание със запаметяващи се слова.



Един от най-популярните новоизгряващи политици тази година беше финансовият министър Асен Василев. Някои от порядките в Народното събрание го впечатлиха. По време на съвещание на 46-ото Народно заседание той излиза от парламентарната зала засегнат.



Един от политическите явления на годината е групировката на Кирил Петков и Асен Василев. " Продължаваме промяната “ беше основана след втория провален парламент и съумя да завоюва третите парламентарни избори. На площад " Александър Невски " насладата от успеха беше огромна.



Партиите на митинга не стопираха да желаят оставката на основния прокурор Иван Гешев. Той подари букет на новия министър на правораздаването Надежда Йорданова при първото ѝ присъединяване на съвещание на Висшия правосъден съвет. Тя остана непреклонна в настояването на оставката му.





След 12 години ръководство и след третите парламентарни избори за 2021 година ГЕРБ минаха в съпротива.



34-годишният Никола Минчев от " Продължаваме промяната “ стана ръководител на 47-ото Народно заседание и с вдигнат пръст даде да се разбере, че с ръководството към този момент смешка не трябва.



Година на обрати и за Татяна Дончева. Тя се върна на парламентарната пейка при два следващи избора. Но вотът през ноември още веднъж я лиши от парламентарната естрада.



В конкуренцията за " Дондуков " 2 се яви поп-фолк певицата Луна Йорданова, която завоюва близо 20 хиляди гласа, оставяйки след себе си някои претенденти, които при започване на годината бяха участници във властта.



Президентът Румен Радев победи проф. Анастас Герджиков на балотаж. Народът направи своя избор след единствения директен дебат сред двамата, излъчен по Българската национална телевизия.


Победата на Румен Радев и Илияна Йотова беше отпразнувана в щаба им с Берковската духова музика. Съпругата на президента Румен Радев Десислава Радева също се хвана на хорото. Това беше една от редките ѝ обществени изяви по време на акцията.



Корнелия Нинова подаде оставка като ръководител на Българска социалистическа партия поради неприятния резултат на партията на изборите, само че пък стана вицепремиер и министър на стопанската система и промишлеността.



На 19 февруари хиляди българи се поклониха пред паметника на най-великия българин Васил Левски. Майки възпитават децата си от най-ранна възраст да почитат паметта на Апостола на независимост и святото му дело.



Лятото беше белязано с рекордно високи температури.



Гледайте новинарския преглед на Българска национална телевизия " Събитията на 2021/трудните избори " на 30.12.2021 от 20.45 часа по БНТ1 и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР