2018-та се очертава като годината на пловдивските галерии. След като

...
2018-та се очертава като годината на пловдивските галерии. След като
Коментари Харесай

2018-та: Годината на пловдивските галерии

2018-та се обрисува като годината на пловдивските галерии. След като предходната седмица пловдивчани успяха да се срещнат с плана за възобновление някогашния " Детмаг Снежанка " под формата на " Галерия 2019 ", то кметът по културата Александър Държиков през днешния ден заяви още положителни вести в това направление, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.

Строителното позволение за някогашния " Детмаг " е готово, тече 14-дневният период за възможни обжалвания, по-късно ще бъде оповестена и публичната поръчка за осъществяване. Помещенията, а и цялата останала постройка пък ще бъдат включени за саниране по програмата на Оперативна програма " Региони в напредък ", разгласи на собствен ред и кметът Иван Тотев. Има план за фасадата на галерията, желаеме да включим целия блок, задачата е една обща визия ", разяснява той. 

Въпросният 14-дневен период за изчакване на влизането в действие на строителното позволение пък към този момент е изминал за галерията на ул. " Съборна " 2. В края на тази или при започване на идната седмица би трябвало да бъде оповестена публичната поръчка за нея. 

Проектът тук е за 1 200 000 лв., планува ремонт на всички етажи, и оптимално качествено възстановяване на средата. Освен всичко - проектът е оградата да се се отстрани, да се експонира сграфитото и да се разкрие огромно зелено пространство, наситено с творби на изкуството. Стълбището ще по-голямо и също намерено. Отделно - зад галерията към този момент има построена рампа и асансьор за хора с увреждания, построен е допълнителен подстъп за коли, там ще е и паркингът към нея.

И другата добра вест - от петък е удължена публичната поръчка за галерията на ул. " Гладстон ". Новият период за подаване на документи по нея е до този петък, изясни Държиков. Отваряне на поръчката е идващия понеделник. " Този път се надяваме да няма проблеми и всичко да тръгне в естествен ход ", разяснява той.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР