2017-та обнови властта. Годината започна със заявки за големи промени,

...
2017-та обнови властта. Годината започна със заявки за големи промени,
Коментари Харесай

Обновяването на властта през 2017

2017-та обнови властта. Годината стартира със поръчки за огромни промени, а получихме това, което … получихме.  Първата тирада на новия президент Румен Радев в Народното събрание провокира първи скандал с ръководещите. 
Служебното държавно управление, назначено от него, получи задача да направи проверка на съперниците му от президентските избори. Резултатът обаче бе прекомерно непретенциозен и това охлади връзките сред президента и служебния министър председател Огнян Герджиков . Препъни камък в връзките президент-служебен министър председател се оказа и кадровата чистка. Отидоха си знакови лица от Министерство на вътрешните работи, от сферата на защитата и земеделието,сменени бяха 20 от общо 28 регионални шефове.
Предизборната акция бе белязана напрегнато сред Турция и България. Властта разгласи, че взема ограничения, само че те не се сториха задоволителни на патриотите и те взеха решение да вземат нещата в свои ръце, организирайки обсада на трите гранични пункта с Турция. Стигна се до батални подиуми, в които се отличи битката на Валери Симеонов с турска баба.
Междувременно на предизборната сергия най-добре се котириха офертите за повишение на приходите. До директен спор на водачите на двете най-големи партии ГЕРБ и Българска социалистическа партия по този начин и не се стигна, само че Бойко Борисов и Корнелия Нинова съумяха задочно те си разменят много остри реплики. Накрая стигнаха до съд. 
Така измежду смешки, закани и кавги на 26 март българите излязоха пред урните и подредиха партиите. ГЕРБ още веднъж надви над Българска социалистическа партия, патриотите изпревариха Движение за права и свободи, Веселин Марешки се промуши в Народното събрание, а отвън него останаха противоречивата ДОСТ и разцепелите се дребни десни обединения. 
Целият годишен преглед на политическия кореспондент Мария Филева чуйте в атачмънта.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР