2015 година беше ключова година за двете държави, които договориха

...
2015 година беше ключова година за двете държави, които договориха
Коментари Харесай

Проф. Чуков: Още през 2014 е била заложена идеята за руската инвазия

" 2015 година беше основна година за двете страни, които договориха на практика дейности ". Това сподели арабистът проф. Владимир Чуков в аудиокаста на  " Фокус " " Това е България " по тематиката за тревогата от все по-тясното съдействие сред Иран и Русия. По думите му още през 2015 година президентът Путин прави историческо посещаване в Техеран, по време на което се среща с президента Хасан Рухани. " Тогава той сподели, че в случай че сирийският опит се окаже потребен, настоящ, работещ, то това ще се приложи един ден и в Източна Европа ", разясни Чуков като загатна, че той още от този момент е замислял този поход в Украйна.

" 2014 година стартира рецесията в Украйна и това е било презумпцията. Още тогава е била заложена концепцията за нахлуването на Русия в прилежаща Украйна. Директно това едно в към едно го сподели Хасан Рухани, и това беше доста забавен спор с критериите на 2015 година ", разгласи професорът.

Според него в този момент 2022 година явно виждаме, че това, което става в Сирия, това, което виждаме като взаимоотношение, като опити и въоръжение, също се ползва в Източна Европа.

" Това са две империи. Това са две империи многонационални. Едната с 50 малцинства, другите са със 123 общности, малцинства. И двете са с имперски метод на мислене. Идеологията им е комбинация сред коренен шовинизъм и посипано е с религиозни усеща ", разясни професор Чуков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР