20 работни места за хора с увреждания осигури Община Благоевград

...
20 работни места за хора с увреждания осигури Община Благоевград
Коментари Харесай

Община Благоевград и Асоциацията за европейско развитие на българското село“ осигуриха работни места за хора с увреждания



20 работни места за хора с увреждания обезпечи Община Благоевград в партньорство с „ Асоциацията за европейско развиване на българското село “.

Хората с увреждания към този момент работят като механически сътрудници на кметовете и кметските наместници в селата на общината. Специално оборудвани и приспособени са работните им пространства, като има обезпечен превоз до и от работното им място, сподели Росен Георгиев, кмет на село Дъбрава и ръководител на „ Асоциацията за европейско развиване на българското село “.

" Даваме опция на хора в неравностойно състояние да стартират своята кариера като механически сътрудници в кметствата на община Благоевград ".

По плана „ Пространство за еднакъв късмет “, който е на стойност близо 250 хиляди лв., новоназначените сътрудници ще работят в продължение на шест месеца. Това е втората обща самодейност на Асоциацията за европейско развиване на българското село.

" Според мен, пътя за развиването на дребните обитаеми места е в сдружаването тъкмо в такива асоциации, които да имат опция да аплайват за европейско финансиране ", сподели още Георгиев.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР