20 милиона лева ще инвестцира догодина Държавното предприятие Пристанищна инфраструктура“

...
20 милиона лева ще инвестцира догодина Държавното предприятие Пристанищна инфраструктура“
Коментари Харесай

20 милиона лева инвестиции в пристанищна инфраструктура за 2018 година

20 милиона лв. ще инвестцира следващата година Държавното дружество „ Пристанищна инфраструктура “ в портовете Бургас и Варна и пристанищата по река Дунав. Това сподели през днешния ден във Варна генералният шеф на Държавното дружество Ангел Забуртов.

Той участва на 70-годишнината от основаването на Бреговата радиостанция Варна радио.

Бургас Варна

Средствата, планувани за вложения в пристанищата, ще бъдат употребявани за ремонт на вълноломи, настилки на терминали, удълбочаване на водни сектори и подходни канали.
Ангел Забуртов, общоприет шеф на Държавно дружество „ Пристанищна инфраструктура “: Бюджетът е към 20 милиона, които влагаме в морски пристанища, разпределени в Бургас и Варна, по този начин и по речни пристанища Русе, Лом, Видин, надлежно съразмерно разпределени като вложения.
През 2017 година е регистриран рекорден товарооборот. През речните и морските пристанища са обработени към 30 милиона тона товари.
Ангел Забуртов, общоприет шеф на Държавно дружество „ Пристанищна инфраструктура “: Това, което нормално съпоставяме, са контейнерите. Пак, в случай че ги съпоставяме с Констанца българските пистанища вършат някъде малко повече от 200 хиляди теута, което е единица за премерване на контейнери. Костанца прави към 600 хиляди. Да кажем три пъти повече. На фона на четири пъти по-голяма стопанска система, нещата са съпоставими.
Ангел Забуртов добави, че Морска гара – Варна ще бъде реконструирана. Предстои оповестяването на социална поръчка за ремонт на вълнолома. Необходими са 8 милиона лв. за подсилване, замяна на тетраподите и насипване на камъни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР