20-метров незавършен тунел за бягство е открит под миграционен център

...
20-метров незавършен тунел за бягство е открит под миграционен център
Коментари Харесай

Тунел за бягство открит под лагер за мигранти в Западна Австралия

20-метров недовършен тунел за бягство е открит под миграционен център за задържане в, оповестяват бранители на.
Започнатият тунел, изкопан на три метра подземен, е открит в понеделник сутринта, издигнат под блок за настаняване в комплекса „ Falcon “ на центъра за задържане „ Yongah Hill “. Той е строен „ в продължение на няколко месеца “, обявиха бранителите пред „ Гардиън “. Не се знае кой или с какво го е копал.
Кадри от строящия се тунел демонстрират, че той е изкопан явно на ръка.
Не за първи път се вършат опити за пробив в оборудванията на център за задържане.
Преди близо 20 години 23 лица, търсещи леговище, избягаха, като се измъкнаха от центъра за задържане „ Villawood “ в предградие на Сидни. През 2002 година към 40 бежанци избягаха от центъра за задържане „ Woomera “ по време на митинг.
 Работници откриха в Уелс скришен тунел на 900 години (ВИДЕО) Работници откриха в Уелс скришен тунел на 900 години (ВИДЕО)
По време на електромонтажни работи в Уелс служащи откриха „ скришен “ феодален тунел на възраст към 900 години, съобщав...
Статистиката на австралийските гранични сили демонстрира, че в „ Yongah Hill “ са били държани към 315 мъже: почти 175 задгранични жители, на които държавното управление е отменило визите, и 140 лица, търсещи леговище. В центъра не е имало дами или деца.
Средната дълготрайност на времето, прекарано в австралийското имиграционно оборудване, сега е 627 дни. „ Yongah Hill “ постоянно се употребява за задържане на хора за продължителни интервали от време. 73 души са държани повече от пет години, а няколко са държани повече от девет години.
„ Систематичната корист с дълготрайно задържане е скрита зад оградите на лагера за задържане в Австралия. С съвсем никакъв контрол, търсещите леговище редовно се лишават от независимост и психичено здраве “, съобщи Ян Ринтул, представител на Коалицията за деяние на бежанците.
„ Правителството, да вземем за пример отмъстително държи иранци, търсещи леговище, от години, макар че знае, че те не могат да бъдат върнати в Иран. Безсрочното задържане е безсмислено и разрушително. Правомощията за отменяне на визи разрешават търсещите леговище и бежанците да бъдат наказвани два пъти, първо от правосъдната система, а по-късно от службите за имиграционно задържане. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР