20 индийски журналистки обвиниха министър в сексуален тормозГрупа от 19

...
20 индийски журналистки обвиниха министър в сексуален тормозГрупа от 19
Коментари Харесай

20 индийски журналистки обвиниха министър в сексуален тормоз

20 индийски журналистки упрекнаха министър в полов тормоз
Група от 19 индийски журналистки поддържаха сътрудника си Прия Рамани, която упрекна в полов тормоз министъра без портфейл Мобашар Джавед Акбар, заяви телевизия Ен Ди Ти Ви.

Жените публицисти приканиха съда, който гледа делото за клюка, заведено от министъра, да изслуша свидетелските им показания.

Според малкия екран всяка от 19-те журналистки или сама е била обект на полов тормоз, или е била очевидец на сходни дейности от страна на Акбар.

"Рамани не е сама в своята битка. Ние молим уважаемия съд, който преглежда делото за клюка, да се запознае и със свидетелствата по отношение на полови похищения против някои от нас от страна на ищеца, както и да изслуша показанията на тези, които са били очевидци на тези посегателства", написа в взаимното изказване на журналистките.

Обвиненията против Акбар, който по-рано е заемал основни постове в известни индийски печатни издания, бяха повдигнати като част от придвижването #MeToo.

По думите на Рамани и нейните сътрудници Акбар на практика не е пропущал да обърне внимание на нито една млада журналистка.

Индийското държавно управление към този момент се въздържа от публични мнения по абсурда. Самият Акбар дефинира обвиняванията против него като "политически мотивирани" и заведе дело за клюка. /ТАСС и БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР