20-годишният Любен Попов, обвинен от прокуратурата за причиняване на смърт

...
20-годишният Любен Попов, обвинен от прокуратурата за причиняване на смърт
Коментари Харесай

Съдът пусна обвинения за смъртта на Пилето без мярка за неотклонение

20-годишният Любен Попов, упрекнат от прокуратурата за причиняване на гибел по несъобразителност на Ивайло Чобанов-Пилето, остава без мярка за неотклонение и на втора правосъдна инстанция.

Той беше изведен от Съдебната палата със чиновници на Главна дирекция „ Охрана “. Причината са съмнителни видове, които са видяни от юристите му в храма на Темида – тъкмо до залата, където Апелативният съд удостовери определението на градския, че няма да има мярка за неотклонение, наложена на Попов. Той дойде и си потегли с тъмни очила и маска. Заради доближените на Пилето от ъндърграунда юристите му желаеха от съда Попов да изтърпява мярка домакински арест в къща в провинцията, в случай че магистратите преценяват, че такава е нужна, само че не се стигна до такава степен.

„ Няма осъществено закононарушение, това е неизбежна защита “, пледираха юристите му Илиан Василев и Камен Михалков.

На 26 януари Любен Попов е атакуван в колата си от престъпно проявения Ивайло Чобанов-Пилето, който желал да го пребие, тъй като си разрешил да паркира погрешно в неговия квартал. Пилето отворил вратата, затиснал младежа и желал да го изкара на открито. След къса препирня Попов отблъснал с краката си Чобанов, който залитнал, паднал и блъснал главата си в преминаващ автомобил, а по-късно и в земята. Пилето е бил пийнал и дрогиран с коктейл от опиати, излиза наяве от здравната експертиза. След повече от 3 седмици в кома Чобанов умрял. Тогава Попов е упрекнат.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР