20-годишният Атанас Ат. от търговищкото село Здравец е арестуван. Спрямо

...
20-годишният Атанас Ат. от търговищкото село Здравец е арестуван. Спрямо
Коментари Харесай

Арестуваха Атанас, ограбил и запалил двама възрастни в Търговищко

20-годишният Атанас Ат. от търговищкото село Здравец е задържан. Спрямо него Окръжната прокуратура в Търговище е повдигнала две обвинявания за съзнателно ликвидиране на възрастни хора от селото, осъществени по еднакъв метод.

Обвиняемият влезнал в дома на 85-годишния си съселянин Тодор И. с желанието да открадне машини и стоманени принадлежности. Знаел, че няколко дни по-рано съселянинът му е получил и пенсията си. Влизането през нощта било усетено от възрастния мъж, който излязъл да ревизира с нож кой идва в дома му.

С удар в главата Атанас сломил съпротивата на индивида. Възрастният залитнал и изтървал ножа от ръцете си, само че извикал против нападателя, че го е познал и че ще алармира в полицията.

Малко по-късно 20-годишният Атанас взел тенджера, която намерил на двора, влезнал още веднъж в дома на стареца и го блъснал с нея по главата. След това запалил цигара и я хвърлил върху разхвърляните при тършуването за пари и полезности вестници и облекла.

В среднощ Атанас видял, че от къщата на дядо Тодор излиза пушек. Събудил татко си и повикали пожарна. При потушаване на огъня било намерено мъртвото тяло на стареца.

Пред проверяващите Атанас разкрил, че месец по-рано за кражба на пари е проникнал в дома на различен собствен възрастен съселянин. По същия метод, откакто откраднал откритите там 40 лв., Атанас запалил съчка кибрит и я хвърлил върху разпилените при тършуването движимости. В пожара съселянинът му изгорен. Окръжната прокуратура в Търговище е обединила двете досъдебни производства.

Определението на Търговищкия областен съд предстои на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР