20-годишна жена от Пакистан решава да се консултира с лекари,

...
20-годишна жена от Пакистан решава да се консултира с лекари,
Коментари Харесай

Оказва се, че жена не може да прави секс заради т.нар. „сляпо влагалище“

20-годишна жена от Пакистан взема решение да се съветва с лекари, откакто се оказва, че не може да прави секс със своя брачен партньор.

Тъй като тя се омъжва едвам неотдавна и занапред стартира да води полов живот, до момента тя не е забелязвала сходни проблеми. Когато се пробва да прави секс със брачна половинка си, пенетрацията се оказва невъзможна. В рамките на шест месеца тя става жертва на вербално и физическо принуждение от страна на брачна половинка си, което принуждава дамата да се върне при родителите си.

Тя вижда и други проблеми, които подсказват, че нещо не е наред. Например болки в долната част на стомаха, които не престават към този момент към 3 години. Освен това в никакъв случай не е имала и цикъл.

Ултразвукът демонстрира, че матката и яйчниците са с естествени размери. Хормоналните резултати също са в нормата.

След физически превод казусът най-сетне е разпознат. Жената има така наречен „ сляпо влагалище “, чиято дължина е едвам 2 сантиметра. Нейният репродуктивен канал доближава до дребна „ торбичка “, която не се свързва с вътрешните гениталии. Лекарите я диагностицират с напречен вагинален септум. Това съставлява вродена особеност на влагалището, при която се открива напречна или надлъжна бариера, което от своя страна може да бъде причина за стерилитет, липса на менструален цикъл, диспареуния (болезнен сексуален контакт) и други затруднения.

Състоянието постоянно остава неусетно до навлизането в пубертета или до започването на деен обществен живот.

След хирургическа интервенция лекарите изрязват тъканта, която извършва ролята на бариера. Три месеца по-късно дамата към този момент може да прави секс, без да изпитва какъвто и да е дискомфорт. 7 месеца по-късно забременява и ражда момченце чрез цезарово сечение.

Източник: IFLScience

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР