20 дни проекторешенията с исканията за оказване на военна помощ

...
20 дни проекторешенията с исканията за оказване на военна помощ
Коментари Харесай

ГЕРБ настояват да се разгледа искането за военна помощ за Украйна

20 дни проекторешенията с настояванията за оказване на военна помощ за Украйна не могат бъдат прегледани в комисиите, тъй като ръководещото болшинство саботира това. А, през днешния ден министърът на туризма ни заяви, че три месеца човечност към украинците стигат и държавното управление ще спре помощите за хотелиерите, които настаняват бежанци. Това ли е солидарността, с която се хвали непрекъснато държавното управление? Това сподели депутатът от ГЕРБ Даниел Митов пред публицисти в Народното събрание.

Време е да се уплътни българската поддръжка за Украйна, безапелационен беше той. По думите му на срещата с Дмитро Кулеба с депутатите, ръководещите още веднъж са увъртали тематиката. „ Ние настояваме тази точка да се прегледа в Комисия в Народното събрание “.

" На нас и на българските жители ни омръзна да разбираме извън, било от други държавни управления, било от Европейската комисия, какви тъкмо външно политически диалози води българското държавно управление и какви задължения приема. След срещата с Дмитро Кулеба в прессъобщението на Министерски съвет не се загатва, че е подложен въпросът за предосатвяне на военно-теническа помощ ", добави Митов.

Бившият външен министър Екатерина Захариева разясни, че преди три седмици на общо съвещание на външната комисия от ГЕРБ са предложили в дневния ред на Народното събрание да бъде включено гласоподаване за даване на военна помощ.

Тя посочи, че единствените, които са подкрепили предлагането са били депутати от ГЕРБ. И изрази вяра, че когато още веднъж предложат точките да влязат в дневния ред ще получат повече поддръжка.

„ Крайно време е лицемерието да спре. Ако в този момент държавното управление не поддържа войната, която води Украина за отбрана на своя народ ще съжалява “, разгласи Екатерина Захариева.

По тематиката с Република Северна Македония Митов означи, че по тематиката със Северна Македония разбираме какво е дало обещание българското държавно управление от информация, идваща от Скопие.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР