20 български пожарникари, които подпомагаха гръцките си колеги в продължение

...
20 български пожарникари, които подпомагаха гръцките си колеги в продължение
Коментари Харесай

20 пожарникари, подпомагали гръцките си колеги, се завърнаха на родна земя

20 български пожарникари, които подкрепяха гръцките си сътрудници в продължение на две седмици, се завърнаха през днешния ден в страната ни.

Преди да бъдат посрещнати на Граничен контролно-пропусквателен пункт - Кулата от шефа на Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ основен комисар Александър Джартов, в Гърция се състоя тържественото им изпращане, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

„ Благодаря Ви, сътрудници, че представихте на извънредно равнище България и показахте опцията ни да окажем нужната помощ на други страни “, обърна се основен комисар Джартов към завърналата се група, която е втората от българския модул, авансово предислоциран в Солун.

На терен остават още 50 пожарникари, които оказват помощ в битката с огнената буря на остров Корфу, чака се те да се приберат на 5 август. Директорът на ГДПБЗН посочи, че България за втора подред година взе участие в самодейността на Европейската комисия. В програмата по линия на механизма за гражданска отбрана на Европейски Съюз са взели участие към 500 пожарникари от 10 страни.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР