2.6 млн. лв. без ДДС ще плати МВР за купуването

...
2.6 млн. лв. без ДДС ще плати МВР за купуването
Коментари Харесай

МВР ще следи на пътя с камери, без значение дали сме нарушили скоростта или не

2.6 млн. лева без Данък добавена стойност ще заплати Министерство на вътрешните работи за пазаруването на нови камери за скорост. Това излиза наяве от оповестена от ведомството социална поръчка. 

Любопитна детайлност в условията към системата за надзор на пътя е тя да може да съхранява данните и на коли, които не са нарушили ограничаването в скоростта. Съхраняваните данни ще са включват регистрационен номер, дата, час, място и посока на придвижване, като това ще съставлява база данни за " информации по разнообразни критерии ".

Тази информация ще може да се предава чрез 3G/4G-връзка, само че също по този начин ще може да бъде изтегляна и чрез USB порт, SD card, Internet порт.

Изискването е камерите да могат да мерят скорост, да снимат и разпознават регистрационния номер на автомобила на не по-малко от 95% от всички нарушавания на скоростните режими. Трябва да могат да засичат скорост при не по-малко от 250 км/ ч.

Системата ще може да дава данни за това къде е осъществено нарушаването с точни GPS координати, прецизен адрес, в случай че е засечено в обитаемо място, дата и час, съществуващо ограничение на пътния сектор, превишението на скоростта, самостоятелен номер на фотографията, посока на придвижване на автомобила и типа на колата. 
При вписване на нарушаване служителите на реда ще могат да допълват данни и едвам по-късно системата ще генерира електронен фиш. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР