2,4 млн. лева по бюджета на Столична община отпусна днес

...
2,4 млн. лева по бюджета на Столична община отпусна днес
Коментари Харесай

Кабинетът даде 2,4 млн. лева за ремонт на пътни отсечки до 2 манастира до София

2,4 млн. лв. по бюджета на Столична община отпусна през днешния ден държавното управление в оставка на своето съвещание. Средствата са предопределени за главен и настоящ ремонт на две пътни прави, водещи до два от най-големите и красиви манастири към София. От тази сума 1,8 млн. лв. се отпускат за пътя до Клисурски манастир „ Света Петка “, а 600 000 лв. са за пътя до Дивотинския манастир „ Света Троица “.

Премиерът Бойко Борисов означи, че държавното управление вярно е управлявало пандемията, с помощта на което новите случаи на ковид у нас понижават и храмовете у нас са останали отворени. „ Ние единствени в света не затворихме църквите и манастирите от предишния Великден до момента и Бог ни оказва помощ. Без Господ нищо не може да се направи “, съобщи министър председателят Борисов.

Игуменът на Дивотинския манастир “Света Троица” Архимандрит Пахомий благодари за отпуснатите средства. „ В този сложен миг за целия свят и за българския народ ние видяхме какъв брой доста хора имат потребност от връзка с Бога – да отидат да се помолят и да намерят някакво успокоение “, съобщи той.

Игумения монахиня Филотея от манастира " Св. Петка " в село Клисура означи, че сега пътят до храма е в неприятно положение и пътуването до него, изключително през зимните месеци, е затруднено.

Отец Георги, ефимерий на Клисурския манастир „ Света Петка “ изрази своето удовлетворение от отпуснатите средства, с помощта на които храмът ще бъде по-достъпен за вярващите. „ Нашите два манастира са посещавани от християните от целия свят “, добави той.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР