1993 Subaru SVX Subaru още от началото си се смята за

...
1993 Subaru SVX
Subaru още от началото си се смята за
Коментари Харесай

Странни модели със странни решения 6 - видео

1993 Subaru SVX
Subaru още от началото си се счита за чудноват и друг авто производител. В началото на 90-те се опита да показа съперник на спортните коли на огромните японски автопроизводители като Supra, 300ZX, 3000GT и Diamond-Stars. SVX изглеждаше задоволително обещаващ, с 6-цилиндров боксер с 230 к.с., със задвижване на четирите колела и то във време, когато AWD спортистите бяха оригиналност. За страдание, Subaru го оборудва с четиристепенна автоматизирана трансмисия, без вид за механична кутия, която да може да се оправи добре със сериозния въртящ миг на мотора. Външният тип на колата, основан от дизайнерската къща Giugiaro оферираше странни гънки и необичайно отваряне на половин височина на прозорците, нещо което никой в никакъв случай не е съумял да изясни. Макар и доста занимателен на извит път, Subaru SVX си завоюва репутацията не на страховит състезателен автомобил, а на извънредно любопитен опит.



1999 Isuzu VehiCross
Този в действителност неочакван за времето си „ галактически транспортен съд “ с име VehiCross се появи като концептуален модел на автомобилното ревю в Токио през 1993 година, само че в края на краищата е предстоящо концептуалните коли да бъдат малко шантави. Но когато серийният VehiCross се появи след пет години в представителствата на Isuzu, съвсем неизменен от концептуалния автомобил това си беше изненада. Но това е без значение - VehiCross си изглеждаше също толкоз възвишен в края на 90-те, както и първоначално им, и автофеновете се радваха на Isuzu, че направи индустриалния SUV също толкоз чудноват, колкото концепцията. VehiCross се базираше на здравите механични устройства на Trooper и с изключение на обстоятелството, че не можеше да видиш нищо през задното стъкло, това беше потребен и сериозен офроудър. Странен, само че потребен и функционален.



Renault Avantime 2002г
В един миг Renault реши, че в празните места на гамата може да е добре да се появи готина, спортна версия на минивана Espace, и отговори много чудно на това на това с една „ кутия “, наименуван Avantime (произнася се ah-vahn-teem ). Двете му солидни порти нямаха късмет да се отворят по класическия метод на претъпканите паркинги, тъй че Renault създаде шарнирна панта, която придвижваше вратата напред при отварянето. Удивително, само че този модел се оказа прекомерно чудноват даже за французите известни с ексцентричните си механически решения. В прочут смисъл, обаче, Avantime в действителност предсказа бъдещето - неговият великански стъклен люк беше предвестител за сегашните стъклени тавани и други неща.

Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР