1970 Bond Bug Bond Bug често се смята за най-добрия

...
1970 Bond Bug Bond Bug често се смята за най-добрия
Коментари Харесай

Странни модели със странни решения 4 - видео

1970 Bond Bug

Bond Bug постоянно се счита за най-хубавия от английските триколесни коли. Произведен от компанията майка Reliant, произвеждала небезизвестния триколесник Robin, една най-грозните коли от 1970-те. Bond Bug употребява мотор с 31 к.с., който се оказва задоволителен за доста леката кола. Тази квадратно-триъгълна „ буболечка “ няма порти - цялата покривна „ оранжерия “ се накланя напред отваряйки достъп до двете седалки. Твърди се, че е положително развлечение при шофиране, без значение от присъщата неустойчивост на шасито с три колела. Bond Bug можеше да има по-голям триумф, в случай че Reliant не го оферираше по-скъпо от Mini, което въпреки всичко има едно колело повече. Ценен от дребното останали притежатели, които не е умъртвил, Bond Bug е екстравагантен британски чешит, какъвто може би в никакъв случай повече няма да забележим.





1974 Bricklin SV-1
Мечтата на Малкълм Бриклин е била да предложи ефектна спортна кола. Неговото необичайно създание с защитната клетка и защитни брони подвига много тежестта, изисквайки потреблението на огромен мотор AMC V-8. Бриклин кръсти творението си Safety Vehicle 1, а тъй като е вярвал че пушенето е рисково, в SV-1 няма нито запалка, нито пепелник, което през 1975 година е било като да продаваш кола без колела. Пластмасовите панели се изкривяваха в канадския мраз, където бе издигната колата, а механичните порти с крила на чайка имаха неприятната наклонност да блокират хората вътре. И въпреки всичко, ръководството бе сравнимо със актуален Corvette или най-малко беше до момента в който AMC пренастрои окачването, с цел да побере Ford 351 V-8 за 1975 година Компанията на Бриклин се отхвърля година по-късно, само че остарелият Мал се връща на пазара през 80-те години, когато стартира да внася Застава Юго.



Renault 5 Turbo 1980 година
Малкото Renault 5 с предно предаване е измежду бестселърите на компанията и доста известен измежду младите френски водачи през 70-те и 80-те години на предишния век. Малкият 1,4-литров мотор е основан като за първенец в ралита, тъй че Renault му добави впръскване на гориво и турбокомпресор и още нещо значително - реалокира го в средата на колата! Renault 5 Turbo печели първото си съревнование във WRC - ралито Монте Карло, само че скоро е засенчено по ралитата от колите със задвижване на четирите колела. Никога не се отказвайки от концепцията, Renault повтори „ лудостта “ на R5 Turbo с Clio V6 със междинен мотор през 2003 година

Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР