1956 г. Грейс Кели, родена като Грейс Патриша Кели (на

...
1956 г. Грейс Кели, родена като Грейс Патриша Кели (на
Коментари Харесай

Грейс Кели се омъжва за Рение III, принц на Монако.

1956 година
Грейс Кели, родена като Грейс Патриша Кели (на британски: Grace Patricia Kelly), е известна американска кино актриса, която през 1956 година след брака си с Рение III става принцеса на Монако. Тя е майка на сегашния принц на Монако Албер II.
Грейс Кели е трето от четирите деца на Джон Кели и Маргарет Кели. Има по-голяма сестра, Пеги, по-малка сестра, Лизан, и брат – Джон-младши.
Грейс се е снимала във филми на Алфред Хичкок и е партнирала на Франк Синатра, Бинг Кросби, Кларк Гейбъл и Гари Купър. През 1954 година печели премията на Американската кино академия „ Оскар за най-хубава женска роля “ за ролята си във кино лентата „ Провинциалистката “.
С любовта на живота си, принцът на Монако Рение III, се среща по време на фестивала в Кан през 1955 година На 19 април 1956 година Грейс се омъжва за Рение III. Двамата имат 3 деца – 2 дъщери и наследник. Най-напред се ражда щерка им Каролин (1957), след това – синът им Албер (1958), а най-малка е щерка им Стефани, родена през 1965 година
Загива от мозъчен кръвоизлив в резултат на автомобилна злополука (13.09.1982 г.) с кола, която сама кара (пътува с най-малката си щерка Стефани). Стефани се избавя, само че контузиите на Грейс са несъвместими с живота. Почива на 14 септември 1982 година, в 22:55 часа. Погребана е в катедралата „ Свети Николай “ в Монако. През 2005 година там е заровен и брачният партньор ѝ Рение III.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР