1920, част II. с големите си витрини и пищни закуски

...
Коментари Харесай

Ново място: Гастро кръчма и бакалия 1920

1920, част II. с огромните си витрини и обилни закуски в последните две години притегля нова аудитория към Лъвов мост и провокира известно културно възобновление на района. Продължението на концепцията отвори порти през юни в кв. " Лозенец " под името " Гастро механа и бакалия 1920 ". То замества остарялото заведение на същите притежатели, Tempero.

" Детската ми фантазия беше да си отворя механа, където да мога да хапвам това, което аз обичам: шкембе супа, свински дроб, телешки дроб, свински ушички Все ястия, с които всички сме израснали под някаква форма, не са закусани, лесни са, налични са, цените са естествени ", споделя съоснователят на заведенията и финалист в третия сезон на MasterChef Димитър Димитров.

И в действителност - носталгичната нотка се прокрадва внимателно и тук, както и в кафето на Лъвов мост, където заобикалят да приказват за брънч, а избират препратката към пържените филии и бухти от детството. Новото място е безапелационен отговор на стилните трендове за заведения за хранене, в които се предлага всичко - от пица до суши. Освен гореспоменатите обичани на народа ястия ще намерите пържени тиквички, нахутени кюфтенца, скара, пуканки от шкембе, шницел или качамак с гъби да вземем за пример. Препоръчваме чийзкейка със смокини.

А бакалията? " Влизаш сякаш в магазин, а във вътрешността - цяло заведение. Видях го още преди 15 години като идея в Съединени американски щати, хареса ми. Бакалията и кръчмата са тясно свързани, концепцията е да може да си вземете обичаното си ядене за у дома, то е сготвено на су тип и вакуумирано, единствено го стопляте вкъщи ", обобщава Димитров.

Ще има огромно портфолио от 30-40 ракии, качествени бири, млечни и салами от дребни производители. Бакалията още не е подготвена, въпреки и множеството артикули за нея да са подбрани. Тя се чака да проработи септември.

" Гастро механа и бакалия 1920 " се намира на ул. " Голо Бърдо " 2, за резервации 0878 704 470.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР